Uncategorized

Wat is de helling van het veld? Hoe wordt het toegepast bij een voetbalwedstrijd?

De tijd dat voetbal alleen om goals en assists draaide, is voorbij. Nou ja, in ieder geval in termen van statistieken! Snel vooruit naar het heden en voetbal is steeds populairder geworden getallen spel.

Van alle onderwerpen in het voetbal heeft de pers een van de grootste verschillen tussen het belang van analisten en het vermogen om het te kwantificeren.

Hoge defensieve druk is al gemeten, inclusief een statistiek die het percentage succesvolle passes van de tegenstander omvat in relatie tot de moeilijkheidsgraad van passen of verschillende delen van het veld. Een van de belangrijkste bestaande drukmaatregelen is de PPDA-metriek.

FootTheBall hebben hier legde hij het in detail uitmaar in het kort, de berekening is: Passen van de tegenstander toegestaan ​​per verdedigende actie, in de verdediging van de tegenstander 3/5 van het veldvak.

Maar de PPDA alleen kan niet helpen bij het bepalen van alle drukmaten. Voer “Veldkanteling” in.

Wat is de helling van het veld?

BBP (percentage accumulatieverstoringen) en PPDA-statistieken (Passes Per Defensive Action) zijn zeker nuttige manieren om de druk en verstoring van het balbezit van een tegenstander te beoordelen.

Ze zijn echter enigszins eendimensionaal. Druk is moeilijk te bepalen met behulp van gebeurtenisstatistieken. Er is ook meer dan één manier om druk uit te oefenen op een tegenstander, en verschillende teams kunnen verschillende doelen hebben in een poging.

Hier verschijnt ‘Field Tilt’.

Field Tilt is een concept om het spelaandeel van een team te meten, maar alleen in termen van aanraken of passen in het aanvallende derde deel – en een bruikbare maatstaf voor hoe vaak een team in staat is geweest om offensief initiatief in het spel te nemen in plaats van alleen balbezit te houden. .

Dus gezien de UCL 2021-22 finale tussen Chelsea en Manchester City. Chelsea maakte in totaal 41 laatste-derde assists en Manchester City 59 laatste-derde assists, wat betekent dat Manchester City een helling van 59 procent had. Betere aanvallende teams domineren deze indicator meestal omdat ze meer ballen hebben in aanvallende gebieden.

Hoe de helling van het veld nuttig is

Het lijkt erop dat sommige teams die hoge PPDA-scores hebben, hun defensieve acties op een hogere plaats op het veld zouden kunnen uitvoeren, simpelweg omdat de meeste van hun wedstrijden daar plaatsvinden.

Misschien wel de beste en beste een logische manier om de grond te breken is in de derde: defensieve derde, middenveld derde en offensieve derde. Het percentage pasnauwkeurigheid is een mooie statistiek, maar het betekent meer in de context van positionering.

Hoewel een verdedigende speler een hogere nauwkeurigheid kan hebben dan een aanvaller, probeert een verdediger waarschijnlijk meer verdedigende derde passen, waarschijnlijk onder minder druk.

Tegelijkertijd zou echter kunnen worden beweerd dat de nauwkeurigheid van het passen in het verdedigende derde deel van het veld eigenlijk belangrijker is dan het passen in de aanval, omdat het verliezen van de bal in het verdedigende derde deel betekent dat de tegenstander een betere kans krijgt om te scoren.

Hetzelfde geldt voor herstel. Sommige voetbalmensen suggereren vaak dat het spel op het derde middenveld wordt gewonnen en verloren.

Afzonderlijk geven de pitchhellingstatistieken misschien niet al te veel inzicht in het succes van een team, maar het geeft een indicatie van hun stijl om de bal naar geavanceerde gebieden te brengen in vergelijking met een tegenstander.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.