Uncategorized

TikTok schort live-uitzendingen en nieuwe uitzendingen uit Rusland op

TikTok schort live-uitzendingen en nieuwe uitzendingen uit Rusland op

TikTok hij zei zondag dat hij de livestreaming zou opschorten en nieuwe inhoud uit Rusland zou uploaden, waardoor hij het nieuwste technologiebedrijf zou worden dat zich uit het land zou terugtrekken.

TikTok, eigendom van een Chinees bedrijf ByteDans, zei hij dat hij actie ondernam terwijl hij de nieuwe “nepnieuwswet” van Rusland in overweging nam. De wet lijkt gericht te zijn op media die zich niet houden aan de invasielijn van het Kremlin in Oekraïne.

“Onze hoogste prioriteit is de veiligheid van onze medewerkers en onze klanten, en in het licht van de nieuwe Russische ‘nepnieuws’-wet hebben we geen andere keuze dan livestreaming en nieuwe inhoud op onze videoservice in Rusland op te schorten terwijl we de beveiligingsimplicaties beoordelen. van deze wet”, zei TikTok in een verklaring.

Vorige week sloot TikTok zich aan bij Meti, Twitter en YouTube om door de staat gesteunde Russische media in de Europese Unie te verbieden en door de staat gesteunde media in de rest van de wereld te labelen. Technologieplatforms waren gevangen in het midden van een informatieoorlog over de invasie, waarbij Oekraïense leiders en Amerikaanse en Europese functionarissen er bij hen op aandrongen Rusland af te sluiten, terwijl Rusland bedrijven onder druk zet om de inhoud ervan te censureren.

Miljoenen mensen wendden zich tot TikTok voor live updates en videoclips van de gevechten in Oekraïne. Het bedrijf moest omgaan met een stortvloed aan video’s, waarvan sommige naar verluidt acties in het veld weergeven, maar niet zijn geverifieerd. Dit heeft geleid tot bezorgdheid dat TikTok verkeerde informatie over de invasie verspreidt.

Volgens een recensie van The New York Times werden video’s met de hashtag #Ukrainewar bijna 500 miljoen keer bekeken op TikTok en kregen enkele van de meest populaire video’s bijna een miljoen likes. De hashtag #Ukrainewar op Instagram had daarentegen 125.000 berichten en de populairste video’s werden tienduizenden keren bekeken.

TikTok zei vorige week dat het meer middelen had besteed aan het volgen van misleidende inhoud over de oorlog.

Het uitsluiten van live-uitzendingen en nieuwe uitzendingen vanuit Rusland is moeilijk omdat het kan voorkomen dat gewone Russen onafhankelijke informatie verspreiden. Sommige Russische journalisten en censuurexperts hebben gewaarschuwd dat er negatieve gevolgen zullen zijn als technologieplatforms in Rusland worden geblokkeerd.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.