Uncategorized

Rusland, geblokkeerd van het wereldwijde internet, zakt weg in digitaal isolement

Rusland, geblokkeerd van het wereldwijde internet, zakt weg in digitaal isolement

“Ik ben momenteel van plan om in Rusland te werken”, zei hij. “Hoe dat in de toekomst zou kunnen veranderen, vooral als YouTube wordt geblokkeerd, weet ik niet.”

In tegenstelling tot China, waar binnenlandse internetbedrijven in meer dan een decennium tot reuzen zijn uitgegroeid, heeft Rusland geen vergelijkbare levendige binnenlandse internet- of technologie-industrie.

Dus, aangezien het is opgesloten in zijn eigen digitale ecosysteem, kunnen de gevolgen ernstig zijn. Naast toegang tot onafhankelijke informatie staat de toekomstige betrouwbaarheid van internet- en telecommunicatienetwerken op het spel, evenals de beschikbaarheid van basissoftware en -diensten die door bedrijven en overheden worden gebruikt.

Russische telecommunicatiebedrijven die mobiele telefoonnetwerken beheren, hebben nu al geen toegang meer tot nieuwe apparatuur en diensten van bedrijven als Nokia, Ericsson en Cisco. Pogingen van Russische bedrijven om nieuwe microprocessors te ontwikkelen zijn in twijfel getrokken nadat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ‘s werelds grootste maker van basishalfgeleiders, de leveringen aan het land stopzette. Yandex, het grootste Russische internetbedrijf, met een zoekmachine die in Rusland meer wordt gebruikt dan Google, waarschuwde misschien door de crisis betaalt hij zijn schulden niet.

“De hele IT-, hardware- en softwaremarkt waarop Rusland vertrouwt, is momenteel zwaar beschadigd”, zegt Aliaksandr Herasmenka, een onderzoeker in het Democracy and Technology-programma van de Universiteit van Oxford. De Russische autoriteiten zouden kunnen reageren door de regels te versoepelen die hebben geleid tot het illegaal downloaden van illegale software, zei hij.

De Oekraïense regering heeft ook internetproviders onder druk gezet om de toegang tot Rusland af te sluiten. Ambtenaren in Oekraïne hebben ICANN, een non-profitorganisatie die internetdomeinen controleert, gevraagd om het Russische “.ru”-internetdomein op te schorten. De vzw verzette zich tegen deze eisen.

Denis Lyashkov, een autodidactische webontwikkelaar met meer dan 15 jaar ervaring, zei dat de Russische censuurcampagne “verwoestend” was voor degenen die opgroeiden met minder beperkt internet.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.