Uncategorized

PSG moet ‘100 procent’ zijn in clash van Real Madrid, waarschuwt Verratti

PSG moet ‘100 procent’ zijn in clash van Real Madrid, waarschuwt Verratti

Paris Saint-Germain-middenvelder Marco Verratti zegt dat de Franse grootmacht honderdzijdig moet zijn om zich te kwalificeren voor de Champions League tegen Real Madrid op woensdag.

De koplopers van de Ligue 1 gaan naar het Santiago Bernabeu met een 1-0 voorsprong in de eerste wedstrijd na de uitstekende overleden winnaar Kylian Mbappe in het Parc des Princes terwijl ze streden om de eerste Europese kroon.

Madrid scoorde geen enkel doelpunt in Parijs, alleen de tweede keer in de Champions League van 2003 tot 2004, en de tweede keer was hij ook tegen PSG in september 2019.

Maar Verratti drong er bij zijn teamgenoten op aan hun overwinning in de eerste wedstrijd te vergeten en zegt dat PSG zal afhaken als ze net onder de 100 procent hebben.

“Ik denk dat we niet te veel kunnen nadenken over de eerste wedstrijd en het resultaat”, zei de Italiaanse bondscoach. “Het is alsof we de eerste helft hebben gespeeld en de tweede helft nog te spelen hebben.

“We hebben een klein voordeel, maar dat zegt niets. We kunnen niet alleen naar de verdediging kijken, vooral omdat het niet onze speelstijl is. We weten niet hoe we het moeten doen.

“We zullen moeten proberen ons spel te spelen en 100 procent te zijn, mentaal of technisch.

“We moeten ons best doen om een ​​geweldige prestatie neer te zetten, want 80 procent tegen Madrid zal niet genoeg zijn.

“Ze zullen ons niets gratis geven. We zullen ons ook moeten kwalificeren [we will] ga daarheen om te winnen.”

PSG probeert de bekende ineenstorting van de Champions League te voorkomen als ze in Spanje spelen. Ze vielen uit drie van hun acht knock-outbanden in de Champions League na het winnen van de eerste wedstrijd. Alleen Barcelona (vier keer) en Real Madrid (zes keer) vielen vaker uit.

Verratti speelde in zijn nederlaag in de Champions League-finale tegen Bayern München in 2020, evenals een aantal andere Europese mislukkingen, en blijft vastbesloten om continentaal succes te brengen voor de club waar hij in 2012 bij kwam.

“Ik ben verliefd op deze club”, zei de middenvelder. “Ik ben opgegroeid met de club, ik ben hier al tien jaar. Het is een speciaal team, speciaal in alle opzichten.

“Dit is een team waarvan ik weet dat het op een dag nog meer zal doen dan vandaag, en nog verbazingwekkender zal zijn.

“We weten dat er andere teams zijn die hetzelfde doel hebben als wij, maar we komen steeds dichterbij. Twee jaar op rij hebben we finales en halve finales gehaald en dat is niet eenvoudig te bereiken in deze competitie waar je altijd geweldige teams speelt.

“Maar we moeten ons best doen. We moeten 100 procent zijn, dan kunnen we met opgeheven hoofd het veld verlaten.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.