Uncategorized

Metrische maat voor het meten van druk

Metrische maat voor het meten van druk

Met het toenemende gebruik van gegevens in het voetbal, is er altijd behoefte aan betere manieren om teams of de prestaties van spelers op het veld te evalueren. Een van die gebieden is druk. de metriek bepaalt welke teams verdedigend spelen en welke aanvallend. Het meten van druk kan echter eenvoudig zijn, maar het kwantificeren en koppelen ervan aan het effect op teamspel is vrij moeilijk. We hebben dus twee statistieken, Passages toegestaan ​​door Defense Action (PPDA) en het percentage accumulatieverstoringen (BBP).

Voorheen was de enige statistiek die werd gebruikt de PPDA die meet hoeveel passes het team maakte voor elke verdedigende actie. Dus het team met de lagere PDDA speelde een aanvallende stijl van voetbal waarbij het andere team op hun eigen helft werd gedrukt.

Een van de grote problemen met de PPDA was echter dat het alleen liet zien of een bepaald team druk uitoefende of niet. Daarom kon via de PDDA niet worden vastgesteld of het team met hogere druk erin slaagde de bal te winnen of het teamspel van de tegenstander te verstoren.

Wat is het percentage accumulatiestoornissen (BBP)?

Het percentage accumulatieverstoring, of BBP zoals algemeen bekend, meet de impact die teamdruk heeft op het toevoegen van een tegenstander. Als een team bijvoorbeeld een intens hogedruksysteem speelt, zal dit ervoor zorgen dat het andere team minder passes als hogedruk registreert.

Maar hoe meten we het BBP?

Voetbalwedstrijd, die statistiek ontwikkelde, legde de wiskunde erachter uit. Ten eerste berekent het systeem het voltooiingspercentage van een geslaagd team. Dit wordt vervolgens vergeleken met het gemiddelde slagingspercentage van het team dat seizoen. Dit verschil wordt vervolgens vergeleken met het berekende verschil van het andere team. Het resulterende aantal wordt verder gewogen in relatie tot de nauwkeurigheid van de pass van het andere team om de effectiviteit van de pers te concluderen. Dan verandert het aantal karakters.

Dit wordt het accumulatiestoornispercentage (BBP) genoemd. De tekenen veranderen altijd als het BBP wordt toegewezen aan het team dat tussenbeide komt.

Dus welk team staat aan de top van de BBP-schaal?

In de top vijf van Europese competities domineert Serie A Torino deze indicator. De Italiaanse kant heeft een BBP van 9,88 procent. Ze worden gevolgd door tweede Verona uit de Serie A, en Celta Vigo en Monaco nemen de volgende twee plaatsen in beslag.

In het huidige seizoen klom Torino maar liefst 10,88 procent, wat aantoont dat ze een geweldige pers hebben.

Echter, net als PPDA en andere statistieken, geeft het BBP op zichzelf misschien geen duidelijker beeld.

Dus, Voetbalwedstrijd vergeleek het met andere staten zoals de PPDA, gepleegde overtredingen en verwachte punten per spel.

Torino domineerde volledig toen het BBP werd vergeleken met fouten per spel. Hieruit bleek dat hun druk ertoe leidde dat de spelers hun tegenstanders uitschakelden, wat resulteerde in fouten.

Een van hun belangrijkste spelers dit seizoen was centrale verdediger Gleison Bremer. De Braziliaan werd beoordeeld als de beste verdediger in de Serie A. Voetbalwedstrijd. Daarnaast werd hij tweede in de kopbal en derde beste overwinning in luchtduels.

Het is belangrijk om hier op te merken dat de huidige coach van Torino, Ivan Jurić, Hellas Verona leidde. En dat is een goede analyse van de tactieken die hij gebruikt, aangezien hij de twee best dringende teams in Europa leidde.

Onder Jurić was Verona namelijk het team met het hoogste BBP in het voorgaande seizoen.

Is het percentage accumulatiestoornissen foutloos?

Het korte antwoord is nee, en het lange misschien. Een team verliest bijvoorbeeld zijn twee beste middenvelders die zeer bedreven zijn in het drukken. Dus de cijfers zullen zeker dalen.

Er kunnen andere factoren zijn, zoals een willekeurige gebeurtenis, verzending die de gegevens kan beïnvloeden. Echter, volgens Amerikaans voetbal, als we de statistieken van het hele seizoen analyseren, krijgen we een duidelijker beeld.

En een blik op het BBP van Liverpool bewijst hun bewering. De mannen van Jurgen Klopp zijn momenteel het best dringende team met een BBP-score van 7,13. Helaas waren al hun beste verdedigers afgelopen seizoen grotendeels zonder kracht. Toch stond Liverpool nog steeds aan de top van het BBP, wat aantoont dat het systeem uiteindelijk het beste uit de spelers haalt.

Het BBP biedt veel meer mogelijkheden bij het analyseren van teamprestaties. Natuurlijk is het niet zo perfect als andere statistieken, maar het heeft de wereld van voetbalanalyses verbeterd.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.