Uncategorized

Manchester City 4-1 Manchester United: belangrijke gesprekspunten terwijl Sky Blues op weg is naar Manchester Rechts om op te scheppen

Manchester City 4-1 Manchester United: belangrijke gesprekspunten terwijl Sky Blues op weg is naar Manchester Rechts om op te scheppen

Met alle ogen uit heel Europa starend naar het Etihad op zondagmiddag, haastte Manchester City zich op weg naar een enorme 4-1 overwinning tegen zijn bittere lokale rivalen.

De Sky Blues, die echt een voorsprong gaven op de uitverkochte thuissupport, hoefden over het algemeen niet uit de derde versnelling te komen, aangezien Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez zich tijdens de rust aan beide kanten van de pauze op de schouderbanden wierpen.

City wist zijn tampon aan de kop van de Premier League-ranglijst te verhogen tot zes punten en gaf Manchester United zondagmiddag ook een echte les.

Ter afsluiting van de drie-game winning streak van United in het Etihad hier, hebben we gekeken naar de belangrijkste gesprekspunten.

City drukt zijn stempel op Liverpool

Ongetwijfeld vanuit huis kijken hoe Liverpool met 1-0 wint van West Ham, 24 uur voordat ze hier het veld op gingen, het lijdt geen twijfel dat Pep Guardiola zondagmiddag een perfecte prestatie van zijn kant had.

Ondanks dat hij de afgelopen twee weken moeite had om eersteklas uitrusting met veel stabiliteit te vinden, heeft de voormalige baas van Bayern München zijn team zien terugkeren na hun controversiële 1-0 uitoverwinning bij Everton afgelopen weekend.

Met Jack Grealish die als eerste startte in de Premier League op 22 januari, heeft de Engelse vleugelspeler aantoonbaar zijn beste looks laten zien in een hemelsblauwe trui en hielp hij het Manchester City-team te leiden dat uiteindelijk naar alle drie de punten hier reed.

Guardiola benadrukt nogmaals waarom velen hen als de leidende kandidaat in de titelrace van dit jaar hebben bestempeld, en zal wanhopig willen dat zijn team hun prestaties in de tweede helft verbetert en dat als een ontwerp voor de rest van het seizoen gebruikt.

Met Riyad Mahrez die een geweldig slot kreeg na zijn terugkeer van een pauze tijdens de rust, heeft de voormalige vleugelspeler van Leicester dit jaar nu 21 doelpunten gemaakt in alle competities.

City zal volgende week in het midden van de week te zien zijn wanneer ze Sporting Lissabon ontvangen in de rematch van de Champions League.

Het verhaal van twee helften voor United

Als ze Jadon Sancho een sublieme finish zien bereiken om United naar het niveau te trekken, slechts 15 minuten na de opening van De Bruyne, zouden velen bij het Etihad verbaasd zijn over de manier waarop de mannen van Ralph Rangnick hier aan de valstrikken zijn ontsnapt.

Met zowel Cristiano Ronaldo als Edinson Cavani niet eens onder de afgevaardigden van United, lijkt de beslissing om Bruno Fernandes als een nep negen te spelen een slimme zet van voormalig RB-baas Leipzig tijdens de eerste helft.

Hoewel de Reds in staat waren om City in de top 45 echte problemen te bezorgen, slaagde het team van Rangnick er nogal drastisch in om dat momentum vast te houden, omdat ze helemaal opgewonden waren na hun terugkeer van de pauze.

United heeft in de tweede helft geen enkel schot op het doel van Ederson gescoord en zal waarschijnlijk onder echte controle staan, maar United staat nu voor een echt zwaar gevecht als ze dit seizoen een broodnodige plek bij de top vier willen veroveren.

Arsenal’s 3-2 uitoverwinning op Watford eerder op de dag betekent dat de Engelse giganten nu uit de Champions League League-plaats zijn en laten zien dat ze nog steeds een miljoen mijl verwijderd zijn van het pareren van hun bittere rivalen in de tweede helft hier.

De Bruyne verblindt een keerpunt in de middag

Terwijl Kevin De Bruyne misschien de campagne 2021/22 heeft geopend. De 30-jarige, die met wat blessureproblemen te maken kreeg nadat hij vorig jaar met België op het EK speelde, begon zijn vorm echt te vinden in wat een cruciale tijd zou kunnen zijn voor Manchester City.

De voormalige spelmaker van Chelsea stal echt de show op zondagmiddag in een magische eerste helft en kreeg meer dan de eer voor zijn Man of the Match-prijs na het ontvangen van een vroege upgrade.

Cruciaal voor al het goede dat de Sky Blues hebben voortgebracht in het Etihad, zette De Bruyne ook een nieuwe mijlpaal in de Premier League toen hij City naar hun enorme 4-1 overwinning leidde.

De Belgische superster opende het doelpunt met een geweldige finish na amper vijf minuten en kreeg eindelijk een staande ovatie met zijn 50e en 51e doelpunten in de Premier League op de bank.

Omdat de overwinning van zondag een geweldige eerste overwinning was in de Manchester derby die De Bruyne op eigen bodem behaalde, onderstreepte de mascotte van City waarom de Sky Blues geen spits nodig hebben die het er niet mee eens is om de klus te klaren.

Wedstrijdverslag

Manchester Stad: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Cancelo, Rodri, Silva, De Bruyne, Grealish, Foden, Mahrez

Wissels: Gündoğan

Manchester United: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Telles, Pogba, Fred, McTominay, Sancho, Elanga, Fernandes

Abonnees: Lingard, Rashford

doelen: Manchester City: De Bruyne 5 , 28 , Mahrez 68 ′, 90 – Manchester United: Sancho 22

gele kaarten: Maguire

rode kaarten: AAN

Scheidsrechter: Michael Oliver

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.