Uncategorized

Liverpool kan ongekende vier winnen, claimt voormalig Red Shaqiri

Liverpool kan ongekende vier winnen, claimt voormalig Red Shaqiri

Voormalig Liverpool-vleugelspeler Xherdan Shaqiri gelooft dat zijn oude club dit seizoen viertallen kan winnen terwijl de EFL Cup-winnaars zich voorbereiden om Inter te ontvangen in de Champions League.

De 30-jarige, die nu Major League Soccer speelt nadat hij in februari bij Chicago Fire kwam, won de Champions League-, Premier League- en FIFA Club World Cup-titels over een periode van drie jaar op Anfield.

De ploeg van Jurgen Klopp versloeg Chelsea en won vorige maand de EFL Cup, ter voorbereiding op de Champions League-rematch met de Italiaanse kampioenen, met een 2-0 voorsprong uit hun eerste wedstrijd in San Siro.

Nu de Reds slechts zes punten achter de leiders van de Manchester City Premier League zitten en doorgaan naar de kwartfinales van de FA Cup, hebben recente gesprekken de kans omgeven dat de mannen van Klopp dit seizoen een ongekend viervoudig resultaat zullen behalen.

Shaqiri, die acht keer scoorde in 63 wedstrijden voor de club, heeft zich uitgesproken over zijn kansen om dat te doen, zolang de Reds hun belangrijkste spelers in vorm kunnen houden.

“Ze moeten alles perfect doen om alles te winnen”, zegt Shaqiri tegen Sky Sports.

“Maar als één team het kan, dan is Liverpool er zeker een van.

“Ik denk dat het belangrijk is om van competitie naar competitie te gaan, omdat er zoveel zijn met Carabao [EFL Cup]FA Cup, en ze zitten nog steeds in al die competities.

“Iedereen moet fit en gezond zijn, want zoals je weet zijn blessures altijd moeilijk te dragen, maar Liverpool heeft een geweldig team en tot nu toe hebben ze alles aangepakt.

“Ik kijk erg uit naar het einde van het seizoen, [to see] hoe het zal aflopen, maar alles is mogelijk.”

De recente overwinning van Liverpool in de EFL Cup betekende de 10e grote trofee van Klopp’s coachingcarrière, en het door Anfield gesteunde team heeft op 28 december geen wedstrijd verloren in een 1-0 turnaround-competitie tegen Leicester City.

In een ontmoeting met Inter heeft Liverpool dit seizoen ook alle zeven wedstrijden in de Champions League gewonnen.

Zonder de kwalificaties zouden ze pas het derde team in de geschiedenis van de competitie kunnen worden dat de eerste acht wedstrijden in één editie van het toernooi wint, na Barcelona 2002-03 en Bayern München 2019-20.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.