Uncategorized

Klopp is voorzichtig over de resultaten van Inter, maar de geschiedenis staat aan de kant van de Reds

Klopp is voorzichtig over de resultaten van Inter, maar de geschiedenis staat aan de kant van de Reds

Jurgen Klopp is erg voorzichtig over de dreiging die Inter vormt voor Liverpool voor hun rematch van de Champions League-finale, maar hij werd ingegeven door positief nieuws over blessures.

The Reds gaan een 2-0 rematch tegemoet op Anfield dankzij een prijzenswaardige overwinning op San Siro vorige maand, ook al was het resultaat hen gevleid.

Klopp suggereerde echter dat het voordeel van twee doelpunten enigszins onzeker was, met het argument dat dit het meest omkeerbare resultaat in het voetbal was.

Maar slechts één keer in de geschiedenis van de Champions League heeft het team ooit zijn eerste wedstrijd verloren door een knock-out gelijkspel met twee of meer doelpunten thuis en nog steeds vooruitgang, en Manchester United deed dat drie jaar geleden tegen Paris Saint-Germain in deze fase.

Dit is het enige voorbeeld in 41 eerdere scenariogevallen, wat betekent dat Liverpool, ondanks de zorgen van Klopp, in een zeer sterke positie staat.

Klopp riskeert echter geen zelfgenoegzaamheid en herinnert zijn team eraan dat Inter niet als “toerist” op Merseyside zal zijn.

Gevraagd naar wat hij denkt dat het grootste gevaar is in de aanloop naar de rematch van dinsdag, zei Klopp tegen verslaggevers: “Het is een gevaar dat iedereen kent: ik denk dat het het leiderschap is dat het meest verandert in de voetbalgeschiedenis.

“Je kunt tijdens de rust geen team hebben dat denkt dat het al voorbij is. Dan zit je op het verkeerde pad.

“Het resultaat is veel beter dan we hadden verwacht, eerlijk gezegd. Het zag er niet naar uit dat we voor het grootste deel met 2-0 zouden winnen. Het was een zware wedstrijd en het was echt een zware wedstrijd.

“We wisten dat ze kwaliteit hadden, maar nu weten we dat ze echte kwaliteit hebben. Hij zal hier verschijnen na de laatste wedstrijd met 5-0 te hebben gewonnen. Ja, onderaan de tafel, maar toch echt indrukwekkend. [Lautaro] Martinez scoorde [a hat-trick], [Edin] Dzeko scoorde, [Robin] Gossens keerde terug.

“Ik ben gewoon blij [Nicolo] Barella speelt niet omdat hij drie of vier kansen heeft gecreëerd. Het is een heel goed, ervaren team dat hier niet als toerist komt.

“Ze willen het spel najagen en dat is wat we willen doen, we zijn geen team dat resultaten verdedigt. We willen de wedstrijd aanvallen, dus laten we kijken wat we kunnen doen.”

Het doel van Liverpool moet worden ondersteund door de waarschijnlijke terugkeer van ten minste twee belangrijke spelers, waarbij Thiago Alcantara en Joel Matip terugkeren naar de strijd na een korte afwezigheid vanwege een blessure.

“Iedereen heeft gisteren volledig getraind”, zei Klopp over hen en Robert Firmin. “We weten niet zeker wat we ervan vinden, maar om eerlijk te zijn, we moeten afwachten hoe ze reageren.

“Thiago is pas een week out, dus het zou goed moeten komen, maar ik moet wachten. Joel had maar drie of vier dagen, dus het gaat goed met hem.

“Firmino was iets langer, [Sunday was his] eerste sessie dus we zullen zien. Het is misschien logisch om hem nog een paar dagen te geven, want we trainen vandaag niet volledig omdat het MD-1 is, en Bobby heeft misschien intensiever werk nodig.”

Ondanks de duidelijke bezorgdheid van Klopp over de resultaten, zijn de tekenen goed voor Liverpool.

Vanaf begin 2017-2018. ze hielden meer doelpunten thuis in de competitie dan enig ander team (15 op 24) – dat is 63 procent, wat het beste aandeel uitgesloten spelers is van alle clubs die in die periode minstens 10 thuiswedstrijden in de Champions League speelden.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.