Uncategorized

Inzaghi vindt vroeg doelpunt voor Inter tegen Liverpool ‘belangrijk’

Inzaghi vindt vroeg doelpunt voor Inter tegen Liverpool ‘belangrijk’

Inter-baas Simone Inzaghi benadrukte het belang van een snelle start voor zijn team wanneer ze het opnemen tegen Liverpool in de terugwedstrijd van de Champions League-ronde van 16, en zei dat het “essentieel” was om in de eerste helft op Anfield te scoren.

Het Premier League-team nam een ​​2-0-voorsprong in de wedstrijd van dinsdag nadat doelpunten van Robert Firmin en Mohamed Salah een close ontmoeting in het Stadio Giuseppe Meazza in de heenwedstrijd beslechtten.

Slechts één team in de geschiedenis van de Champions League verloor de eerste wedstrijd van de knock-outfase met twee of meer doelpunten thuis en maakt nog steeds vorderingen, en Manchester United deed dat tegen Paris Saint-Germain in de finale van 2018-19 (0-2 thuis, 3 -1 weg).

Tijdens een persconferentie maandag voor de wedstrijd zei Inzaghi echter dat zijn team geen geluk had in de vorige wedstrijd en steunde hij hen om te reageren.

“We hadden pech [in the first leg]. Ik denk dat het resultaat moeilijk was”, zei hij. “We speelden een geweldige wedstrijd en verdienden meer.

“Dit is een moeilijke wedstrijd. We zullen een geweldig team tegenkomen, maar we hebben vertrouwen. We zijn vol motivatie.”

Hij herinnerde zich ook de campagne van vorig seizoen, toen hij nog de leiding had over Lazio en zijn eerste wedstrijd in dezelfde fase van de Champions League thuis met 4-1 verloor van Bayern München, en uiteindelijk met 6-2 verloor van de Bundesliga-reuzen.

Op de vraag hoe we deze wedstrijd moesten aanpakken, voegde Inzaghi eraan toe: “Ik denk niet dat we in de poleposition staan. We weten dat we vroeg moeten scoren. Een doelpunt in de eerste helft is noodzakelijk.

“We kennen de uitdaging waar we voor staan. Liverpool is een van de beste teams ter wereld, naast Bayern München en Manchester City. Anfield is een geweldig stadion. Het is leuk om deel uit te maken van deze kans. De eerste wedstrijd was spectaculair, maar we weten dat dit een moeilijkere wedstrijd wordt.”

Inter-verdediger Alessandro Bastoni uitte ook zijn gedachten voorafgaand aan de botsing op Merseyside, en werd gevraagd of de top drie van Jurgen Klopp’s team de sterkste is die hij heeft ontmoet.

“Het Liverpool-trio? Ik heb met veel topspitsen te maken gehad”, aldus de speler van het Italiaanse nationale elftal. “Ik heb te maken gehad met mensen als Cristiano Ronaldo, [Karim] Benzema, Vincius [Junior]. Ze hebben topspitsen zoals Salah, [Sadio] Mané, Diogo [Jota].

“We moeten als team spelen. Dit is een belangrijke ervaring voor ons… Hier zullen we van leren en groeien.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.