Uncategorized

De schande van de Manchester derby laat Scholes in de war door Rangnick

De schande van de Manchester derby laat Scholes in de war door Rangnick

Manchester United-reuzen Paul Scholes hebben de wijsheid van de club opnieuw onderzocht door Ralph Rangnick aan te nemen als interim-manager, nadat hij Manchester City met 4-1 had vernederd in de derby van zondag.

Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez maakten elk twee doelpunten in het Etihad Stadium, terwijl City de leiding in de top van de Premier League heroverde op zes punten meer dan Liverpool.

United – zonder Cristiano Ronaldo vanwege een heupblessure – begon goed aan de wedstrijd en was een goede waarde voor de gelijkmaker in de 22e minuut van Jadon Sancho, maar daarna was het verkeer eenrichtingsverkeer omdat Rangnick pas zijn tweede Premier League-nederlaag leed in 14 spellen.

Ondanks dat record kan Scholes niet voorbij het gebrek aan recente coachingervaring van Rangnick komen, aangezien hij eigenlijk slechts twee van de voorgaande 10 seizoenen de leiding had over het team, in plaats van het grootste deel van zijn tijd als atletisch directeur door te brengen.

Rangnick is eind november aangenomen als vervanger van Ole Gunnar Solskjaer tot het einde van het seizoen, waarna hij zal doorstromen naar een adviserende rol.

De verhuizing werd aanvankelijk alom geprezen omdat het suggereerde dat United een identiteit wilde vestigen op grond die Rangnick vervolgens zou kunnen beïnvloeden met grote beslissingen, maar Scholes worstelt met de redenen waarom hij hem als interim-manager heeft aangenomen. .

“Wat verwachten we? We hebben een tijdelijke coach aangetrokken die niet in een eliteteam trainde’, vertelde hij aan Premier League Productions.

“Hij heeft geen geweldig team gecoacht, hij heeft niet gecoacht bij een grote voetbalclub als United, waar zoveel van Manchester United wordt verwacht, tegen wie je ook speelt, het maakt niet uit. Hij is nog nooit bij een topclub geweest. Van de laatste tien jaar heeft hij de club twee jaar gecoacht.

“Hoe kwam United achter de schermen tot de conclusie dat deze man zes of zeven maanden een echte man zal zijn? Het verwart me. Spelers zijn verloren op het voetbalveld.

“Ik was de eerste 20 minuten verrast, ze speelden erg goed, ze waren comfortabel aan de bal. [Paul] Pogba zag er goed uit voorin. Zijn [Rangnick’s] de onderzeeërs hebben de afgelopen weken gewerkt, begrijp me niet verkeerd, maar het team werd weggeblazen.

“Hoeveel je ook een kans kunt maken bij United, ze speelden tegen waarschijnlijk een van de beste teams die we hebben gezien. In de tweede helft leken de spelers verloren. Ze leken geen idee te hebben waar ze mee bezig waren.”

Voor het weekend werd Rangnick geprezen voor het verbeteren van United in de defensieve positie. Voorafgaand aan de aanval van zondag kregen ze 10 doelpunten tegen in 13 competitiewedstrijden onder de Duitsers en scoorden ze 21 in 12 met Solskjaer aan het roer – alleen Norwich City en Newcastle United (elk 27) hadden slechtere resultaten op het moment van het ontslag van de Noor.

Maar Scholes gelooft dat hun verandering in rijkdom achter de rode haring zit, en de gegevens lijken dit tot op zekere hoogte te ondersteunen.

De verdediging van David de Gee sinds de komst van Rangnick heeft zes doelpunten voorkomen die je niet zou verwachten van een gemiddelde keeper, de tweede alleen voor Jose Sa (6,1).

Met (192) is hij ook de enige keeper die op dat moment meer schoten heeft dan De Gee (180), wat suggereert dat United verdedigend niet veel beter is dan voorheen – ze vertrouwen gewoon op de verbeterde vorm van hun keeper.

“Ze hadden geluk dat het geen vijf of zes waren. Weer doelman, vijf of zes saves’, vervolgde Scholes.

“We spraken voor de wedstrijd en zeiden verdedigend omdat Ole vertrok.” [Rangnick]hij verstevigde dingen – hij deed het niet. Nooit in een miljoen jaar.

“Ze maakt een grapje als ze dat denkt. De doelman voorkwam lange tijd dat hij werd geslagen. [Sunday] was precies hetzelfde.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.