Uncategorized

Congreslid eist dat Rusland WNBA-ster Brittney Griner vrijlaat; ‘High profile gijzelaar’ Het laatste nieuws over beroemdheden, sport en entertainment

Congreslid eist dat Rusland WNBA-ster Brittney Griner vrijlaat;  ‘High profile gijzelaar’  Het laatste nieuws over beroemdheden, sport en entertainment

Christian Petersen / Getty Images

Het Amerikaanse congreslid eist de vrijlating van Phoenix Mercury-ster Brittney Griner, die sinds haar arrestatie op de luchthaven van Moskou vorige maand in Rusland wordt vastgehouden.

Griner, 31 jaar oud, was gearresteerd in februari nadat douanebeambten in Moskou haar bagage doorzochten en een vape-pen vonden met een kleine hoeveelheid hasjolie, ook bekend als cannabis (wiet)olie.

VERWANT: WNBA-ster Brittney Griner gearresteerd in Rusland op beschuldiging van drugs

Russische Federale Douanedienst kondigde ze haar arrestatie aan in een verklaring op zaterdag. Ambtenaren zeiden dat het 6-foot-9-centrum is beschuldigd van “drugssmokkel” naar het land en bijna een maand vastzit in een Russische gevangenis zonder borgtocht.

CQ-Roll Call, Inc. via Getty Images

Het Texas parlementslid Sheila Jackson Lee eiste dat Rusland Griner vrij zou laten en haar naar huis zou laten terugkeren. De 72-jarige congreslid hield een persconferentie op zaterdag nadat het nieuws bekend werd.

Lee, die Griner’s geboorteplaats Houston, Texas vertegenwoordigt, riep Russische functionarissen op om de situatie “diplomatiek” op te lossen en zei dat Rusland “niet het recht heeft mevrouw Griner vast te houden, punt uit.”

“Voor alle duidelijkheid, Brittney Griner is een staatsburger van de Verenigde Staten. Ze was te gast in Rusland… ik zal haar vrijlating eisen.”

Lee zei ook dat ze contact had opgenomen met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken “om te proberen hen zich op haar omstandigheden te laten concentreren”.

Vanwege het aanhoudende conflict in Oekra├»ne merkte Lee op “hoe gevaarlijk het nu is in Moskou” en “in Moskouse gevangenissen” waar duizenden Russische anti-oorlogsdemonstranten worden vastgehouden.

“Het is geen plaats voor haar”, zei Lee, eraan toevoegend dat haar grootste zorg is dat Griner “goed voor haar zorgt”.

‘Laat juffrouw Griner alstublieft vertrekken. Laat haar advocaat haar zaken afhandelen,’ zei Lee.

Christian Petersen / Getty Images

Ondertussen zei een voormalige functionaris van het Pentagon: Yahoo Sports ze was bang dat Griner een ‘high-profile gijzelaar’ zou kunnen worden.

“Als we haar uit de gevangenis willen, zal Rusland een aantal voorwaarden hebben”, zei Evelyn Farkas, die suggereerde dat de Russische president Vladimir Poetin Griner zou kunnen gebruiken om te onderhandelen over de vrijlating van gevangenen in de Verenigde Staten of de Verenigde Staten te dwingen sancties op te heffen.

“Het kan een vervanging zijn voor gevangenen. Ze kunnen het ook gebruiken als een impliciete bedreiging of chantage om ons iets te laten doen of niet. Ze vinden het in ieder geval nuttig”, zei Farkas.

Ethan Miller / Getty Images

Griner, afgebeeld met NBA-legende Shaquille O’Neal, was in Rusland om deel te nemen aan de Russische Premier League. Veel WNBA-spelers strijden in het buitenland tijdens de WNBA buiten het seizoen. WNBA-spelers verdienen doorgaans meer geld in het buitenland dan tijdens het reguliere seizoen.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.