Uncategorized

Bayern hoopt op terugkeer Neuer voor rematch Salzburg

Bayern hoopt op terugkeer Neuer voor rematch Salzburg

Julian Nagelsmann wil Manuel Neuer dinsdag terugbrengen naar zijn Bayern München voor de rematch van de Champions League-finale tegen Salzburg.

Neuer miste meer dan een maand vanwege een knieblessure, voor het laatst tegen RB Leipzig op 5 februari.

Sindsdien heeft Bayern slechts één leeg net in vijf wedstrijden gehouden en kreeg het er vier in Bochum in de eerste wedstrijd zonder hun aanvoerder.

Bewoner Sven Ulreich is nog steeds standvastig – hij redde slechts 61,1 procent van zijn schoten op doel, maar voorkwam 0,4 doelpunten en maakte geen fouten die tot doelpunten zouden leiden – maar Nagelsmann wil Neuer tot zijn beschikking hebben.

“Als er van de ene op de andere dag geen reactie in de knie is, kunnen ze spelen”, zei Nagelsmann op een pre-match persconferentie.

“We zijn er allemaal erg blij mee – zelfs als Ulle [Ulreich] Het ging goed. “

Als de identiteit van zijn doelman afhangt van medisch advies, heeft Nagelsmann meer sluwe aanvallen in de aanval, waar Leroy Sané’s laatste twee optredens van de bank kwamen.

Sané heeft dit seizoen 13 goals en 12 assists in 34 wedstrijden, hoewel hij 12 van zijn doelpunten maakte in zijn 27 starts – en tot nu toe in elke XI Champions League speelde.

“Hij is een speler die ik niet graag weglaat omdat hij een kwaliteit heeft die ons al wedstrijden heeft gewonnen”, zei Nagelsmann over Sané.

“Ik heb nog niet besloten hoe de eerste XI eruit zal zien. Natuurlijk is hij een kandidaat.

“Ik hoop dat hij in de beste vorm is als hij vanaf het begin speelt. Hij is een geweldige speler die zichzelf niet kan verdedigen als hij tot het uiterste speelt. Hij heeft mijn vertrouwen, ook als hij niet begint.”

Nagelsmann heeft geaccepteerd dat Bayern alleen een “speciaal seizoen” kan hebben als ze een reeks Champions League-wedstrijden voortzetten na dit gelijkspel, dat 1-1 is voor de thuiswedstrijd.

En hij zal niet toestaan ​​dat zijn ploeg zelfgenoegzaam is tegen Salzburg, dat dreigde met een ommekeer in Oostenrijk, waar Kingsley Coman in de 90e minuut gelijk maakte.

“Salzburg is al jaren een goed team – ze hebben een heel duidelijk idee van hoe ze de bal moeten winnen”, voegde Nagelsmann eraan toe.

“Verdedigen is nooit makkelijk. Het is misschien niet de mooiste, maar wel erg gevaarlijk.

“Ze hebben veel interessante individuele spelers en de kwaliteit om te voetballen.

“En ze zouden het goed doen in de Duitse Bundesliga omdat ze veel goede spelers hebben die honger hebben en iets willen winnen. Het is een gevaarlijk team dat alles van ons zal eisen.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.