Uncategorized

Ancelotti wil de zenuwen van Real Madrid stoppen voor de PSG-clash

Ancelotti wil de zenuwen van Real Madrid stoppen voor de PSG-clash

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti zegt dat zijn team “enthousiast, gretig en gemotiveerd” is voor de confrontatie van woensdag met Paris Saint-Germain, en spoort hun spelers aan om te profiteren van de vurige sfeer van het Bernabeu, maar om op de zenuwen te werken.

De leiders van LaLiga Madrid gaan hun cruciale thuiswedstrijd tegen PSG 1-0 in dankzij de verbluffende winnaar Kylian Mbappé in het Princes’ Park, en hun hoop op het winnen van de 14e Europese titel van dit seizoen staat op het spel.

Madrid is uitgeschakeld in negen van hun laatste 10 knock-outwedstrijden in de UEFA Champions League toen ze hun eerste wedstrijd verloren, met uitzondering van een algehele 3-2 overwinning op VfL Wolfsburg in de kwartfinales van 2015-16.

Maar Ancelotti, die als coach drie keer de hoogste prijs in het Europese clubvoetbal heeft gecoacht, houdt vol dat zijn team in een goed humeur is.

“We bereiden ons nu voor op de wedstrijd”, zei de 62-jarige.

“Iedereen is gemotiveerd en het is vanuit het oogpunt van de coach duidelijk dat het belangrijk is om de sfeer te [in the group] om ervoor te zorgen dat hij niet te nerveus is.

“Deze spelers zijn gewend aan dit soort wedstrijden.

“Ik weet precies hoe het Bernabéu is en we zijn nog gemotiveerder.

“We weten heel goed dat we deze wedstrijd niet alleen zullen spelen, want heel Madridismo staat achter ons en duwt ons vooruit, en dat maakt ons sterker.”

De Spaanse giganten warmden de vorige keer op een ideale manier op door Real Sociedad met 4-1 te verslaan dankzij doelpunten van Eduardo Camavinga, Luka Modric, Karim Benzema en Marco Asensi.

“We verlieten de Real Sociedad-game met een veel sterker gevoel”, voegde Ancelotti eraan toe.

“Alles is goed verlopen en we zijn erg enthousiast, gretig en gemotiveerd.”

Real Madrid verloor slechts één van hun vijf eerdere thuiswedstrijden tegen PSG in de Europese competitie, een 1-0 ommekeer in de Cup Winners’ Cup 1993/94 en behaalde overwinningen in elk van de andere vier wedstrijden in het Bernabeu.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.