Uncategorized

WNBA-ster Brittney Griner gearresteerd in Rusland op beschuldiging van drugs Het laatste nieuws over beroemdheden, sport en entertainment

WNBA-ster Brittney Griner gearresteerd in Rusland op beschuldiging van drugs  Het laatste nieuws over beroemdheden, sport en entertainment

Christian Petersen / Getty Images

Phoenix Mercury-ster Brittney Griner was vastgehouden in Rusland op beschuldiging van het smokkelen van hasjolie in haar bagage drie weken geleden.

Volgens de Russische Federale Douanedienst werd de 31-jarige Griner in februari gearresteerd op Sheremetyevo International Airport nadat een hond die drugs snuffelde de douane op haar bagage wees.

De geboren Houston vloog in februari vanuit New York naar Moskou, waar douanebeambten haar bagage doorzochten en naar verluidt kleine patronen met hasjolie, ook wel bekend als cannabisolie, ontdekten.

Griner was gearresteerd en aangeklaagd door ‘verdovende middelen’ het land in te smokkelen, volgens Uitspraak afgegeven door de douane.

“We zijn op de hoogte van de situatie met Brittney Griner in Rusland en we staan ​​in nauw contact met haar, haar wettelijke vertegenwoordiger in Rusland, haar familie, haar teams en de WNBA en NBA”, zegt Griner’s zaakwaarnemer Lindsay Kagawa Colas. ESPN in een verklaring Zaterdag.

Colas voegde eraan toe dat Grinera’s “geestelijke en fysieke gezondheid onze eerste zorg blijft”, aangezien ze drie weken in een Russische gevangeniscel werd vastgehouden.

Christian Petersen / Getty Images

Ook de WNBA een verklaring afgegeven voor ESPN:

“Brittney Griner heeft de volledige steun van de WNBA en onze topprioriteit is haar snelle en veilige terugkeer naar de Verenigde Staten.”

Phoenix Mercury zei dat ze “in constant contact” staan ​​met de familie van Greener, haar nationale team en de WNBA en NBA. “We houden van en steunen Brittney”, zei het team, eraan toevoegend dat haar “veiligheid” hun “belangrijkste zorg” is.

USA Basketball zei dat Griner naar Rusland was gereisd nadat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op 23 januari een “niet reizen”-advies had uitgebracht, voordat Rusland op 24 februari Oekraïne binnenviel.

Tom Pennington / Getty Images

Griner en hoofdcoach Geno Auriemma vierden het winnen van een gouden medaille voor basketbalspelers tegen Spanje op de Olympische Zomerspelen 2016 op 20 augustus 2016 in Rio de Janeiro.

De WNBA-ster is een van de vele Amerikaanse atleten die in de Russische Premier League strijden om extra geld te verdienen tijdens de WNBA buiten het seizoen.

Griner riskeert een gevangenisstraf van 5 tot 10 jaar als hij wordt veroordeeld.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.