Uncategorized

Verslag: Manchester City 4-1 Manchester United

Verslag: Manchester City 4-1 Manchester United

De Manchester derby in al zijn glorie. City wilde wegtrekken bij Liverpool, terwijl United naar de vierde plaats streed.

De thuisploeg begon perfect. De lage voorzet van Bernard Silva ontweek alles voordat hij Kevin De Bruyne bereikte. De Belg kwam binnen vijf minuten op voorsprong met zijn linkervoet. Fred kreeg enkele minuten later een goede kans op de gelijkmaker, maar Ederson kwam snel naar buiten en verstikte de kans.

De leveller kwam echt van een oude stadsafgestudeerde. Paul Pogba bracht een goede kans vanaf links binnen, maar de verdediging van de bezoekers wist de bal weg te werken. De vleugel sneed van binnenuit voordat hij een prachtig schot langs de wanhopige Ederson maakte. Phil Foden stootte onhandig zijn hoofd op de lat terwijl het spel gespannen bleef.

City kwam net voor het halfuur weer op voorsprong. Foden gooide de bal naast Victor Lindelof en schoot recht op David De Gea. De afwijzing ging naar Silva wiens poging werd geblokkeerd door Harry Maguire. De bal stuiterde vervolgens op Alex Telles en belandde voor de voeten van De Bruyne die de bal naar binnen trapte.

City stond bovenaan, Riyad Mahrez scoorde een prima lage De Dee-defensie toen de rust naderde. Er vielen geen goals meer met een 2-1 voorsprong voor City.

Na de rust werd de wedstrijd rustiger en vochten beide teams om balbezit. City zag er nog steeds uit als een meer waarschijnlijke doelpuntenmaker die overweegt de bal vast te houden. United moet Ederson nog testen, want de wedstrijd viel in de laatste 25 minuten.

De derde treffer kwam echt en wat een schoonheid was het. Een corner van De Bruyne in de semi-volley werd gescoord door Mahrez voor een voorsprong van twee doelpunten. Joao Cancelo was dicht bij een doelpunt met een schaar die De Gea verdedigde voordat het einddoel in de verlenging viel. Mahrez brak zijn schot op De Gei, maar werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel. De VAR-check annuleerde echter de oproep van de lijnrechter, aangezien City in stijl won.

Hier zijn drie belangrijke concepten uit het spel:

Laat Classy City het doen

Er was nooit teveel twijfel en het was binnen vijf minuten bewezen. De Bruyne speelde een prachtige wedstrijd, scoorde tweemaal en assisteerde eenmaal. Foden scheurde de centrale verdedigers af, terwijl de doelpunten van Mahrez de kers op de taart waren. Er waren een paar haperingen in de vroege uitwisselingen in de verdediging, maar ze herstelden zich briljant.

Pep Guardiola wist dat ze alleen de aanval van United moesten onderdrukken, wat gemakkelijker was zonder Cristiano Ronaldo. Jack Grealish had een goede poging, hij droeg de bal onvermoeibaar naar voren en maakte fouten. Het was een professionele en solide prestatie, want City speelde de laatste minuten zonder angst.

Een vertrouwd gevoel voor United

Eerlijk gezegd was niet alles slecht voor de Rode Duivels. Het doelpunt van Sanch was uitbundig, terwijl Fred daarvoor een behoorlijke kans had. De achterlijn werd echter opnieuw gebroken. Niemand markeerde De Bruyne voor de eerste, terwijl de tweede een moedige maar vergeefse poging was. Aan de derde konden ze niets doen, hoewel ze haar blik van Maguire afwendde.

Te veel individuen hebben onder hun natuurlijke spel gepresteerd. Bruno Fernandes, Aaron Wan-Bissaka, Alex Telles hadden allemaal verschrikkelijke trips totdat Maguire zelf geweldig was. Zonder De Gea zouden het er vijf of zes kunnen zijn. Natuurlijk misten ze Ronaldo, maar bij hem hadden maar weinigen een ander resultaat verwacht.

Stad om de voorsprong uit te breiden; United gleed uit

City heropende een voorsprong van zes punten aan de bovenkant van de tafel, hoewel Liverpool een wedstrijd minder heeft. De situatie is veel gecompliceerder voor United, dat na de overwinning van Arsenal al op de vijfde plaats stond. The Gunners staan ​​drie games achter en hebben een puntvoordeel. De Spurs hebben drie wedstrijden minder en vijf punten achterstand. West Ham staat twee punten achter. Het wordt een nerveus einde.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.