Uncategorized

TikTok Oekraïense oorlogsvideo’s roepen vragen op over de verspreiding van verkeerde informatie

TikTok Oekraïense oorlogsvideo’s roepen vragen op over de verspreiding van verkeerde informatie

TikTok en andere sociale-mediaplatforms staan ​​ook onder druk van Amerikaanse wetgevers en Oekraïense functionarissen om Russische desinformatie over de oorlog aan banden te leggen, vooral van staatsmedia zoals Russia Today en Spoetnik. Als reactie zei YouTube dat het Russia Today en Sputnik in de Europese Unie zou blokkeren, terwijl Twitter en Meta, een ouder van Facebook, zeiden dat ze media-inhoud zouden markeren als door de staat gesponsord.

TikTok verbood ook Spoetnik en Russia Today in de EU en zei vrijdag dat het die huizen zou gaan labelen als door de staat gesponsord in landen waar ze nog steeds beschikbaar zijn. De app zei donderdag ook dat het meer middelen heeft besteed aan het volgen van misleidende inhoud over de oorlog.

“We blijven reageren op de oorlog in Oekraïne met meer beveiligings- en veiligheidsmiddelen om nieuwe bedreigingen te detecteren en schadelijke verkeerde informatie te verwijderen”, zegt Hilary McQuaide, een woordvoerster van TikTok. TikTok zei op zondag zou livestreaming opschorten en nieuwe inhoud uit Rusland uploaden.

TikTok heeft jarenlang de continue controle over de inhoud grotendeels vermeden. In tegenstelling tot Facebook, dat al sinds 2004 bestaat, en YouTube, dat in 2005 werd opgericht, is TikTok pas de laatste vijf jaar op grote schaal gebruikt. In het bezit van Chinese ByteDans, is de app ontworpen om video’s van één tot drie minuten gemakkelijk te maken en te delen. Het heeft een reputatie opgebouwd als een bestemming voor aanstekelijke, gekke en vermakelijke video’s, vooral voor jonge gebruikers.

De app heeft in het verleden tot enige controverse geleid. Hij wordt geconfronteerd met vragen schadelijke gril die ook van zijn platform leek te komen of het minderjarige gebruikers toestaat en hun privacy adequaat beschermt.

Maar de oorlog in Oekraïne heeft de problemen van TikTok, dat wereldwijd meer dan een miljard gebruikers heeft, overtroffen.

Volgens een recensie van The Times is de hoeveelheid oorlogsinhoud in de app veel groter dan op sommige andere sociale netwerken. Video’s met de hashtag #Ukrainewar werden bijna 500 miljoen keer bekeken op TikTok, en enkele van de populairste video’s kregen bijna een miljoen likes. De hashtag #Ukrainewar op Instagram had daarentegen 125.000 berichten en de populairste video’s werden tienduizenden keren bekeken.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.