Uncategorized

teef Serena Williams over gewelddadige tennissers: ‘Daar zou ik waarschijnlijk voor in de gevangenis zitten’

teef  Serena Williams over gewelddadige tennissers: ‘Daar zou ik waarschijnlijk voor in de gevangenis zitten’

Serena Williams promoot nog steeds haar succesvolle durfkapitaalbedrijf, Serena Ventures, en hun inauguratiefonds van $ 111 miljoen. Daarom verscheen Serena vorige week op CNBC en sprak ze met de New York Times, ook al noemde de Times haar een “tennisster” in plaats van haar naam, en ze gebruikten een foto van Venus in het verhaal. Nou, de in het paars geklede Serena verscheen ook op PBS, geïnterviewd door Christiane Amanpour. In een van de segmenten werd Serena gevraagd naar de dubbele moraal op het veld, vooral gezien Alexander Zverevs recente aanval op de opperrechter onmiddellijk na de dubbelwedstrijd in Mexico. Zverev kreeg alleen een boete voor het incident en lijkt niet geschorst te zijn. Dit is wat Serena te zeggen had:

Haar citaat over de situatie van Zverev is: “Er is absoluut een dubbele standaard! Ik had waarschijnlijk in de gevangenis gezeten als ik dat had gedaan. Letterlijk, geen grapje. Dus ja, ik ben eigenlijk een keer naar een repetitie geweest…” Hoewel ze niet in details treedt, denk ik dat ze voorwaardelijk vrij was na het incident op de US Open in 2009, toen ze constant werd opgeroepen voor “fantoom” voetfouten (voetfouten die commentatoren niet eens zagen in slow-mo) en Serena verloor haar geduld bij de lijnrechter. We weten nog steeds niet precies wat Serena tegen de lijnrechter zei, maar het was zoiets als “Ik ga deze bal door je verdomde strot duwen.” Ik bedoel, dat was bedreigend! Maar het was een verbale bedreiging, en Serena betaalde een enorme boete en (zoals ze nu zegt) was ze daarna waarschijnlijk een tijdje voorwaardelijk vrij. Zverev bedreigde de rechter fysiek in de stoel en sloeg de stoel meerdere keren met een racket, waarbij hij de rechter bijna in de benen raakte. En zonder proeftijd voor Zverev, hoewel er ook geloofwaardige beschuldigingen van huiselijk geweld tegen hem waren.

Serena sprak ook over “naar 24 halen” en over 24 slams. Technisch gezien (op het oog) heeft Margaret Court “24 slams” en dus een record, maar veel Court’s Slam-titels zijn vóór het Open Era, wat betekent … ze won de Australian Open vele jaren met bijna nul concurrentie, alleen spelend lokale Aussie bij kleine veulens. Die titels zijn niet hetzelfde. Serena zegt dat ze nog steeds aan het spelen is (WAAR, WANNEER) en dat ze “niet opgeeft”, ook al klinkt ze eigenlijk gepensioneerd. Ze zegt ook dat ze het gevoel heeft dat ze al op 30 slams zou moeten zijn. Ik bedoel … misschien is 30 gespannen, maar ik zou gemakkelijk kunnen beweren dat ze 26 of 27 jaar oud zou moeten zijn.

En hier is Serena aan het praten over haar vader en de film King Richard.

Relevante video’s:

Schermafbeeldingen met dank aan PBS.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.