Uncategorized

teef Prins Michael van Kent ‘retourneert zijn eer van de Russische Orde van Vriendschap’

teef  Prins Michael van Kent ‘retourneert zijn eer van de Russische Orde van Vriendschap’

Voordat CB en ik filmden deze week Roddels met Celebitchy podcast, hadden we een klein debat over de vraag of we alle Russische schaduwen in het VK moesten bespreken, met name hoe verschillende Russische oligarchen de Britse samenleving hebben geïnfiltreerd en hoe veel Russisch geld betrokken is geweest bij verschillende koninklijke en naburige schandalen. We hebben besloten om er niet op de achtergrond over te praten omdat er zelfs nu nog zoveel onbekenden zijn. Ik zal echter een paar dingen noemen voordat we tot de kern van dit verhaal over prins Michael komen. Eén, neef van de hertogin van Cornwall, Ben Elliot, zit diep in de problemen omdat hij een geweldige fondsenwerver is voor de Tories en al jaren Russisch geld verdient. Ten tweede waren de Russen een klein onderdeel van het geldsysteem ter ere van prins Charles, hoewel de nadruk vooral lijkt te liggen op één bepaalde Saoedische burger.

Wat prins Michael van Kent betreft, hij is een neef van koningin Elizabeth en… hij was al “in de problemen.” vanwege zijn Russische connecties. Michael bezit en exploiteert een ‘adviesbureau’ dat in en met Rusland opereert. Michael heeft een fortuin van meerdere miljoenen dollars vergaard en niemand weet echt hoe of wat zijn adviesbureau precies helpt. Dit alles is belangrijk omdat Michael wordt beschouwd als een actief koninklijk lid, iemand die vaak wordt uitgenodigd voor grote koninklijke evenementen en vaak werkt aan zijn “koninklijke” evenementen. Nou … shit werd ingewikkeld voor prins Michael, grote verrassing.

Een familielid van koningin Elizabeth nam wraak op Rusland tijdens de Oekraïense invasie van Oekraïne. Prins Michael van Kent geeft de Orde van Vriendschap terug, een van de hoogste orden in Rusland, die hij in 2009 ontving van de voormalige Russische president Dmitri Medvedev voor zijn werk aan de Anglo-Russische betrekkingen.

“Ik kan bevestigen dat ZKH Prins Michael van Kent zijn Russische Orde van Vriendschap teruggeeft”, aldus de woordvoerder van de prins, meldt de Daily Express. “Er zullen geen verdere opmerkingen zijn.”

Prins Michael is via zijn grootmoeder verbonden met tsaar Nicolaas II en heeft volgens zijn website Rusland bezocht sinds de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1992. Hij spreekt Russisch en is beschermheer van de Russisch-Britse Kamer van Koophandel.

Vorig jaar werd prins Michael beschuldigd van het verkopen van toegang tot het regime van de Russische president Vladimir Poetin. Het is in het geheim gefilmd tijdens een zakelijke bijeenkomst met twee geheime journalisten die zich voordeden als investeerders van een nep Zuid-Koreaans bedrijf dat contacten zocht in het Kremlin, schrijft de Sunday Times in Londen. Prins Michael, 79, bood naar verluidt zijn koninklijke steun aan in ruil voor een vergoeding van $ 200.000, naar verluidt zou hij zijn huis in Kensington Palace (waar prins William en Kate Middleton ook wonen met hun drie kinderen) gebruiken als achtergrond voor de opgenomen toespraak.

Zijn vriend en zakenpartner Simon Isaacs, wiens titel Markies van Reading is, beschreef naar verluidt prins Michael als “Hare Majesteits onofficiële ambassadeur in Rusland” tijdens de Zoom-bijeenkomst. The Sunday Times meldde ook dat Icaacs zei dat prins Michael bereid zou zijn om “de deur te openen” naar het nepbedrijf door contact op te nemen met Poetin.

[From People]

Iets soortgelijks merkte ik in mijn vorige verslag over de geheime operatie van prins Michael – de operatie onthulde dat Michael niet echt toegang tot de koninklijke familie verkocht, maar toegang tot Rusland en de binnenste cirkel van Poetin. Je zou kunnen stellen dat de enige reden waarom prins Michael zo “in” is bij Poetin en de oligarchen, zijn prinselijke titel en zijn nauwe band met de koningin is, maar dat is absoluut gewoon … raar. Het was altijd heel vreemd. MI6 wil misschien nog een keer controleren of prins Michael geen dubbelagent is. Wat betreft Michael die de Russische eer teruggeeft … lol, ja, laten we eens kijken of dat werkt. Geen vragen meer !!

Foto’s met dank aan Avalon Red.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.