Uncategorized

‘Spelers gaan naar beneden, niet naar boven, als ze me verlaten’ – Conte maakt zich geen zorgen dat Alli terugkomt tegen Spurs

‘Spelers gaan naar beneden, niet naar boven, als ze me verlaten’ – Conte maakt zich geen zorgen dat Alli terugkomt tegen Spurs

Antonio Conte verwacht niet dat Dele Alli zal terugkeren en zijn voormalige Tottenham Hotspur zal achtervolgen als hij maandag Everton ontvangt, met het argument dat spelers meestal vallen, niet erger als ze hem verlaten.

Alli’s zevenjarige periode bij de Spurs eindigde in januari toen hij naar Goodison Park ging voor wat naar verluidt zijn eerste gratis transfer zou zijn.

Naar verluidt zal het team van Frank Lampard £ 10 miljoen moeten betalen voor de middenvelder nadat hij 20 optredens heeft gespeeld, met daaropvolgende prestatiebonussen die kunnen leiden tot £ 40 miljoen.

De Engelse international Alli was een van de vier Spurs die nog over waren in de laatste transferperiode, waarbij Bryan Gil, Tanguy Ndombele en Giovani Lo Celso allemaal werden uitgeleend.

Hij bracht Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur binnen als vervangers voor Conte, wiens team de volgende keer Everton zal ontvangen in de Premier League, maar de Italiaan maakt zich geen zorgen dat Alli ervoor zal zorgen dat de Spurs spijt krijgen van hun beslissing.

“Ik herinner me geen speler die, toen hij vertrok, terugkwam met een grote wraakzuchtige geest”, vertelde Conte aan verslaggevers.

“Het viel ons toen gewoon op. Tijdens mijn training probeer ik altijd eerlijk te zijn tegen de spelers en alle spelers de kans te geven om mij te laten zien dat ze het verdienen om te spelen.

“Ik kan me de speler niet herinneren die wraak op mij nam. Wat meestal gebeurt, is dat wanneer de spelers vertrokken, ze naar beneden vielen, niet omhoog.”

Alli maakte een snelle opkomst na zijn aankomst bij de Spurs van MK Dons, en voormalig baas Mauricio Pochettino beschreef de tweevoudig PFA Young Player of the Year als de beste 21-jarige ter wereld in 2018.

Maar na de verwijdering van Pochettino, voor wie Alli speciale lof kreeg toen hij naar Everton vertrok, worstelde de middenvelder om een ​​stempel achter te laten onder Jose Mourinho, Nuno Espirito Santa en vervolgens Conte.

Conte gelooft echter nog steeds dat Alli tijd heeft om de vorm te herontdekken die hem ertoe bracht een steun te worden in het Engelse team dat de halve finales van het WK 2018 bereikte.

Op de vraag waarom Alli’s carrière op een neerwaarts traject zat, antwoordde Conte: “Het is moeilijk om er iets over te zeggen, het is zeker dat hij nog jong is en dat zijn carrière in zijn handen ligt.

“Hij is erg jong en heeft alle tijd om zijn carrière opnieuw te beginnen. Ik denk het echt. [Alli joining Everton] het was een goede beslissing voor de speler en de club.

“Deze beslissing was de beste voor de speler omdat hij de afgelopen jaren niet regelmatig heeft gespeeld en ik denk dat het goed voor hem was om naar een andere middenvelder te gaan om zichzelf uit te dagen.

“Ik kan je vertellen dat ik in de periode dat we werkten het beste uit hem probeerde te halen en dat hij altijd betrokken was bij de trainingen.

“Maar uiteindelijk was het een goede beslissing voor hem en hij verdient veel respect voor wat hij voor deze club heeft gedaan toen hij hier speelde.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.