Uncategorized

Serie A-verslag: Napoli 0-1 AC Milan

Serie A-verslag: Napoli 0-1 AC Milan

Stefano Pioli van AC Milan behaalde een cruciale overwinning in de race om de Serie A-titel, en het enige doelpunt van Olivier Giroud in de tweede helft was genoeg om de als tweede geplaatste Napoli te verslaan.

Milaan begon het spel voorwaardelijk, waardoor Napoli de controle over de inleidende uitwisselingen kan overnemen. De gastheer legde de bal in lastige posities, aanvallend door de grachten en wilde profiteren van Osimhen’s lichamelijkheid.

De mannen van Spalletti werden al vroeg bang omdat Kalidou Koulibaly Ismael Bennacer blijkbaar liet struikelen na een lucht-een-twee met Olivier Giroud. Het contact was minimaal en de scheidsrechter wuifde met zijn hand om verder te gaan met Napoli.

Na 19 minuten kwam David Ospina vanaf rechts binnen, maakte een schijnbeweging, snelde langs de verdediger die uit balans was en maakte de 1-0, waarmee Pierre Kalulu op voorsprong kwam. De redding was echter behoorlijk academisch met een fluitsignaal dat al afwezig was om de wedstrijd in te gaan.

Milan kwam in de wedstrijd met Rafael Lea die zijn trukendoos tevoorschijn haalde. De vleugelspeler was een aanhoudende bedreiging met zijn dribbels en creativiteit, maar kon in het laatste derde deel geen noemenswaardige bijdrage leveren. De wedstrijd liep wat ongelijk op doordat de blessures van Osimhen en Olivier Giroud voor lange onderbrekingen zorgden.

Goede kansen waren zeldzaam en ver in de top 45, maar het spel had nog steeds een goed momentum. Beide partijen wilden eerst een nederlaag voorkomen en hun doel om bij rust de nul te houden werd behaald.

De tweede helft bood meer actie van begin tot eind en het duurde niet lang om de patstelling te doorbreken. Fout schot van Sandro Tonali dat vlak bij de linkerpaal van Napoli werd gestuurd.’ De bal viel op Davide Calabria wiens schot werd geregisseerd door Olivier Giroud.

Napoli kwam in actie na een achterstand op Osimhen die kort daarna Mike Maignan in actie riep. De wedstrijd begon met een poging van Bennacer die Ospina daarentegen om het statief gooide.

De thuisploeg had moeite om Milan te breken en Fikayo Tomori en Kalulu verplaatsten de verdediging goed. Osimhen bleef echter een bedreiging vormen en testte Maignan laat met een scherpe slag op het keurige statief. Milan had ongetwijfeld een betere kans om de wedstrijd naar bed te brengen, maar Alexis Saalemaekers en Theo Hernandez waren verspilling.

Uiteindelijk behield het team van Pioli drie grote punten die hen terug naar de top van de tafel brachten. Dit zijn onze belangrijkste conclusies uit de wedstrijd –

Een toneelstuk van Leao-Osimhen

Soms leek de wedstrijd een individuele strijd tussen Rafael Leo en Victor Osimhen, terwijl de twee individuen hun kant naar de overwinning wilden duwen. Osimhen verstoorde de achterlijn van Milaan de hele tijd met zijn uitzonderlijke spel en testte Maignan voortdurend.

Leao speelde met de Napoli-verdedigers en versloeg er herhaaldelijk met gemak twee tegelijk. De twee spitsen zetten een schitterende prestatie neer in het Diego Maradona Stadion met optredens waar de Argentijn zelf trots op zou zijn.

Milaan ut Up Shop

Milan had de meest doorlatende verdediging van de top vier in de wedstrijd, maar Fikayo Tomori en Pierre Kalulu waren buitengewoon indrukwekkend. De verdediging van Milaan liet geen enkele kans toe, waardoor de aanval van Napoli in vorm werd gestopt.

Na een aanvankelijke aanpassingsperiode komt de zijkant snel tot rust. Ze behielden hun vorm goed, drukten intensiteit en waren altijd gefocust, een echte catenaccio-achtige uitvoering.

Nog allemaal om mee te spelen

Het resultaat betekende dat AC Milan de eerste plaats in de Serie A heroverde en rivalen Napoli en rivaal Inter Milan inhaalde. Inter staat twee punten achter, maar heeft een wedstrijd minder, terwijl Juventus met 7 punten achterstand nog steeds niet uit beeld is.

Napoli leed gisteravond een nederlaag, maar er zijn nog tien wedstrijden tot het einde van het seizoen. De driepuntsafstand kan in de periode gemakkelijk worden teruggedraaid en deze race komt op de draad.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.