Uncategorized

Rangnick kijkt terug op de verlegenheid van Keane Ronaldo en houdt vol dat hij Cavani niet kan laten spelen met een blessure

Rangnick kijkt terug op de verlegenheid van Keane Ronaldo en houdt vol dat hij Cavani niet kan laten spelen met een blessure

Interim Manchester United-manager Ralf Rangnick verdedigde zijn medische team nadat Roy Keane de afwezigheid van Cristiano Ronaldo in twijfel trok voor een 4-1 nederlaag in de derby van zondag tegen Manchester City.

Berichten aan het eind van de zaterdag suggereerden dat Ronaldo zondag niet in het Etihad Stadium zal spelen, en Rangnick bevestigde voor aanvang van de wedstrijd dat de Portugese spits last heeft van heupproblemen.

United zat ook zonder Edinson Cavani, die zijn zesde wedstrijd op rij miste vanwege een blessure toen ze vielen na een vernederende nederlaag tegen het naburige City.

Voormalig United-aanvoerder Keane, die voor de wedstrijd met Sky Sports sprak, suggereerde dat Ronaldo’s weglating te wijten kan zijn aan andere redenen nadat hij was weggelaten vanwege zo’n belangrijke wedstrijd.

Keane hield vol dat de beslissing niet klopte, waarbij Rangnick een heupbuigerprobleem aanhaalde waardoor de aanvaller vrijdag niet kon trainen, en de Duitser reageerde op opmerkingen na de wedstrijd.

“Ik moet mijn medische afdeling vertrouwen”, zei Rangnick tegen verslaggevers toen hem werd gevraagd naar Keane’s gedachten over de situatie met Ronaldo.

“Onze dokter kwam vrijdagochtend voor de training naar me toe en vertelde me dat Cristiano niet kon trainen vanwege problemen met de heupbuiger. Zaterdag gebeurde hetzelfde en daarom kon hij geen deel uitmaken van het team.”

Rangnick leek gefrustreerd om opnieuw zonder Cavani te moeten zitten voor botsingen met het team van Pep Guardiola, wat suggereert dat de Uruguayaanse international zichzelf uit de strijd heeft besloten.

Na afloop van de wedstrijd sprak de voormalige baas van RB Leipzig opnieuw over de uitsluiting van Cavani uit de derby en benadrukte hij dat hij niet in de speelrol kan komen als ze zich niet fit genoeg voelen.

‘Wat heb je eraan als ik je vertel dat het frustrerend is?’ Het is gewoon een feit. Als de spelers de dokter en de medische afdeling vertellen dat ze geblesseerd zijn en niet kunnen spelen, moet ik dat accepteren”, voegde hij eraan toe.

“Ik kan een speler niet laten spelen als hij niet beschikbaar is vanwege een blessure.”

Onder druk gezet om te antwoorden of Cavani zal beslissen wanneer hij beschikbaar is, antwoordde Rangnick: “Eddie heeft de afgelopen drie dagen getraind, hij heeft goed getraind, maar na die drie trainingen van gistermiddag voelde hij dat hij nog steeds niet fit was om te spelen. .

“Dit is een feit. Als manager kan ik een speler niet dwingen als hij zich niet fit genoeg of goed genoeg voelt om te spelen.”

“We moeten – en ik ben – blij zijn met de spelers die we hebben. Dit is duidelijk. We hebben sinds Kerstmis twee, zo niet drie spitsen verloren, dat weet iedereen.

“Maar het is een feit en we moeten ermee dealen. Ik klaag daar niet over.”

Door de nederlaag tegen lokale rivaal City blijft United één punt achter op nummer vier Arsenal, dat eerder op de dag Watford met 3-2 versloeg en drie wedstrijden minder speelde.

Maar Rangnick wil zich concentreren op de doorbraak van zijn team in de Champions League en de komende weken een plaats in de top vier van Engeland zoeken, ondanks constante vragen over wie Old Trafford zal overnemen als zijn kortlopende contract wordt ondertekend.

“Kijk, ik ben nog steeds de manager van dit team voor nog eens 10 wedstrijden in de Premier League en ik hoop op nog een paar wedstrijden in de Champions League”, vervolgde hij.

“Het heeft geen zin om nu te gaan raden hoeveel spelers we nodig hebben en op welke posities, dat is mijn vraag.

“Momenteel gaat het erom het team voor te bereiden op de wedstrijd met Tottenham, en daarna op een heel belangrijke wedstrijd tegen Atlético. [Madrid] in de Champions League.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.