Uncategorized

Prinses Diana vergeleken met Kate Middleton in het nieuw ontdekte portret

Prinses Diana vergeleken met Kate Middleton in het nieuw ontdekte portret

prinses Dianade erfenis blijft voortleven.

Een nooit eerder vertoond portret van wijlen prinses van Wales is nu te zien op een nieuwe tentoonstelling met de titel “Het leven door de koninklijke lens“in Kensington Palace in Londen. Een eenvoudig maar elegant zwart-wit schilderij – vrijgegeven voor het publiek op 4 maart – laat de toen 27-jarige Diana stoïcijns in de verte staren, gekleed in satijn. jurk en een paar druppelvormige oorbellen. .

Hij nam het portret in 1988 David Bailey die op beroemde wijze talloze popculturele iconen fotografeerde, waaronder Andy Warhol, Twiggy en De Beatles. De modefotograaf werd naar verluidt met de hand geplukt door Diana — wie overleden in 1997—Voor zijn contrastrijke verlichting en minimalistische stijl.

Volgens een persbericht van Historische koninklijke paleizenDiana’s beslissing om met David samen te werken “weerspiegelde haar wens om een ​​nieuwe fotografische identiteit voor zichzelf te vestigen”, wat in schril contrast staat met de gevestigde vormen van koninklijke portretten uit het verleden.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.