Uncategorized

Pioli erkent dat Inter de favoriet van de Scudetto is, ondanks dat Milan aan de top van de Serie A staat.

Pioli erkent dat Inter de favoriet van de Scudetto is, ondanks dat Milan aan de top van de Serie A staat.

Milan-coach Stefano Pioli is van mening dat Inter de favoriet van de Scudetto blijft, ondanks het feit dat zijn Rossoneri Napoli met 1-0 heeft verslagen en zondag de eerste plaats in de Serie A heeft behaald.

Beide teams wisten dat ze door het winnen van Stadio Diego Armando Maradona hun uitdagingen voor de titel nieuw leven konden inblazen, maar het waren de gasten die er met de overwinning vandoor gingen.

De instinctieve finish van Olivier Giroud aan het begin van de tweede helft na een koppig schot van Davide Calabria bleek beslissend en dat doelpunt was genoeg voor Milan om terug te keren naar de top met 60 punten, twee meer dan Inter.

Maar Inter heeft nog een wedstrijd minder en als zodanig geeft Pioli toe dat de titelverdediger nog steeds als de te kloppen ploeg moet worden beschouwd.

In een gesprek met DAZN na de wedstrijd zei Pioli: “Zeker, we hebben het niet zo goed gedaan tegen de zogenaamde kleinere teams, maar we zullen niet veel directe botsingen hebben. [with title rivals].

“Maar aangezien de kalender ons vertelt dat er veel van deze wedstrijden op ons wachten, moeten we eerlijk gezegd meer doen.

“Het is duidelijk dat er voor iedereen moeilijkheden zijn, we zijn geen perfect team. We moeten laten zien dat we onze lessen hebben geleerd [against lesser sides]. Houding en kwaliteit zullen de komende wedstrijden belangrijk zijn.

“De favorieten zijn nog steeds Inter. Inter is een heel sterk team en de bestelling is nog steeds virtueel. Het spijt me dat er nog wedstrijden te spelen zijn, het zou juister zijn als we allemaal hetzelfde aantal wedstrijden zouden spelen in deze tijd van het kampioenschap.

“We moeten ons concentreren op het winnen van veel punten.”

Giroud bewees opnieuw zijn waarde voor Milaan en de Fransman scoorde zijn achtste doelpunt in de Serie A, ondanks het feit dat hij slechts 12 wedstrijden begon.

Velen twijfelden aan zijn handtekening toen Milan aan het begin van het seizoen slechts een miljoen euro uitgaf om hem van Chelsea te kopen, maar voor Pioli bestond er geen twijfel over wat Giroud kon toevoegen.

“Mijn idee en het idee van de club was om spelers met ervaring op te nemen, die al iets hebben gewonnen, die weten wat het betekent om aan winnen te werken”, voegde Pioli eraan toe.

“Er is altijd grote behoefte aan lange mensen. Het videogesprek was voldoende voor ons om te begrijpen wat voor soort professional hij is.

“Hoe meer spelers met charisma en persoonlijkheid je hebt – vooral voor ons die een heel jong team hebben – hoe beter.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.