Uncategorized

FIFA veroordeelt ‘barbaarse’ massale vechtpartij in Queretaro-Atlas-clash in de MX League in Mexico

FIFA veroordeelt ‘barbaarse’ massale vechtpartij in Queretaro-Atlas-clash in de MX League in Mexico

FIFA heeft opgeroepen tot “snelle gerechtigheid” nadat het Mexicaanse voetbal in verlegenheid werd gebracht door een massale vechtpartij tussen fans in een MX League-wedstrijd tussen Queretaro en Atlas.

Het wereldbestuur zei dat het geweld “barbaars” en “tragisch” was, en 26 supporters zouden na de topwedstrijd van zaterdag in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Kort na een uur brak geweld uit in het Estadio Corregidora, waarbij Atlas-gasten met 1-0 voorstonden, waardoor fans gedwongen werden het veld op te gaan om problemen te voorkomen.

Alle hoop om de wedstrijd voort te zetten werd verijdeld toen de vechtpartij zich verspreidde rond de bovenste kom van het stadion.

De Mexicaanse krant El Universal meldde dat zondag drie fans in kritieke toestand in het ziekenhuis lagen, terwijl er nog drie werden ontslagen. Onder verwijzing naar Mauricio Curie, de gouverneur van de staat Queretaro, stelt het rapport dat twee van degenen die naar het ziekenhuis werden gebracht vrouwen waren.

De autoriteiten van de Liga hebben de resterende wedstrijden voor het weekend afgelast, terwijl Jose Riestra, uitvoerend president van Atlas, zei dat de aflevering “echt jammer was, ver verwijderd van de waarde die voetbal vertegenwoordigt”.

Nu heeft de FIFA afschuw geuit en opgeroepen tot verantwoording.

Een verklaring van zondag luidde: “FIFA is geschokt door het tragische incident dat plaatsvond in het La Corregidora-stadion in Queretaro tijdens de wedstrijd tussen Queretaro en Atlas. Het geweld in het La Corregidora-stadion was onaanvaardbaar en ondraaglijk.

“FIFA veroordeelt samen met de Mexicaanse voetbalbond en de CONCACAF dit barbaarse incident en moedigt de lokale autoriteiten aan om de verantwoordelijken snel te berechten. Onze gedachten zijn bij al diegenen die de gevolgen ervan hebben ondervonden.

“FIFA wil nogmaals benadrukken dat geweld geen absolute plaats in het voetbal mag zijn en we zullen met alle partijen blijven samenwerken om het uit ons spel te bannen.”

Kuri ontkende berichten over sterfgevallen.

Hij zei op Twitter: “Ik weet dat de foto’s van het stadion verontrustend zijn en dat de namen van mensen die vermoedelijk zijn overleden zijn gepubliceerd; maar vandaag bevestigen we dat ze gelukkig LEVEND zijn en medische hulp krijgen.

“We hebben geen reden om te liegen, we zullen doorgaan met het openbaar maken van alle geverifieerde informatie.”

Kuri voegde toe: “Deze gewelddadige en boze minderheid vertegenwoordigt Queretanos of onze waarden niet. Het is een tragedie die met de volle kracht van de wet zal worden bestraft.

“Wees gerust dat we transparant en duidelijk zullen handelen. We zullen niet toestaan ​​dat straffeloosheid Queretaro aantast.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.