Uncategorized

De beste race om de titel in de geschiedenis van de Premier League

De beste race om de titel in de geschiedenis van de Premier League

De race om de titel in de Premier League komt plotseling tot leven. Manchester City had een puntenvoordeel van twee cijfers ten opzichte van Liverpool in 2022. Na de overwinning van de Reds op West Ham gisteravond, werd het gat teruggebracht tot zes na City eigen overwinning vanavond. Het team van Pep Guardiola verloor punten tegen Southampton en sporen die hen terug nagelde. Liverpool heeft hun wedstrijden gewonnen om het gat snel te dichten, aangezien ze nu klaar zijn om het over te nemen als City uitvalt.

De twee partijen ontmoeten elkaar in april en dit zou een mogelijke beslissing over de titel kunnen zijn. Wie er ook vordert, de fans wachten op een fantastische race om de titel. Ter ere hiervan, FootTheBall brengt je de top vijf van veldslagen voor de competitiekroon door de jaren heen.

1994-95: Blackburn Rovers schokt Manchester United

De competitie stond toen nog in de kinderschoenen, maar was dit seizoen toch verrassend. De Rovers hebben net veel geld gekregen, wat hen hielp om Chris Sutton voor de zomer vast te leggen. United waren de favorieten, want ze waren tweevoudig titelverdediger. Het grootste deel van het seizoen was het een zeer hechte relatie. Sutton en Alan Shearer leidden de aanval van Blackburn toen de twee partijen zich van de rest van het peloton scheidden.

De laatste dag zou echter op dramatische wijze voor een laatste wending zorgen. Blackburn bezocht Liverpool terwijl het team van Alex Ferguson naar West Ham reisde. Zoals verwacht verloren de Rovers met 4-1, waardoor United de weg vrijmaakte voor de titel door het verschil van twee punten weg te werken. Het had echter niet zo mogen zijn dat de Rode Duivels alleen tot een gelijkspel wisten te komen tegen de Hammers. Sir Kenny Dalglish haalde opnieuw snel United en Shearer won de Gouden Schoen voor zijn 34 doelpunten.

1998-99: Treble begint

Een seizoen dat de dominantie van Manchester United in de jaren 90 zou kunnen bepalen. Arsenal was de titelverdediger en wilde herhalen. Arsene Wenger groeide op als de meest serieuze uitdager van het bewind van Alex Ferguson en versloeg de Schot vorig seizoen. Nogmaals, de titel zou worden bepaald door een punt verschil.

In de laatste twee wedstrijden van het seizoen stonden beide teams op gelijke hoogte. Hier begon het seizoen anders in het voordeel van United. The Gunners verloren met 1-0 van Leeds United, terwijl de Red Devils gelijkspeelden tegen Blackburn Rovers.

Zo bleef United boven Arsenal met slechts één wedstrijd voor elke club. Arsenal nam het op tegen Aston Villa en United nam de Spurs over. Ondanks een doelpunt achterstand wist United met 2-1 te winnen na doelpunten van David Beckham en Andy Cole. Dit betekende dat het resultaat van Arsenal geen invloed zou hebben op de titelrace. United heeft hun vijfde Premier League-titel gewonnen en er zou nog beter nieuws volgen. De Rode Duivels voltooiden de eeuwige trofee door de FA Cup en de UEFA Champions League te winnen.

2009-10: Chelsea-recordscorers blijven bij de overwinning

Carlo Ancelotti’s debuutcampagne bij de Blues zou om de juiste redenen onvergetelijk zijn. Manchester United wilde hun vierde titel op rij winnen en ze waren heel dichtbij. Chelsea verloor van de Spurs in de 35e wedstrijd, terwijl United Manchester City versloeg door de “Fergie” tijdwinnaar. Dat paar resultaten zorgde ervoor dat Ancelotti’s kant met slechts één punt voorsprong op de Rode Duivels lag. Met nog drie wedstrijden te gaan, zou elke Chelsea-miss leiden tot de overwinning van United.

De Blues bleven echter foutloos, versloeg iedereen en scoorde 17 goals. Acht kwamen op de laatste dag toen ze Wigan Athletic troffen toen Chelsea een seizoensrecord vestigde voor gescoorde doelpunten met 103. Ze zullen de titel erven door de FA Cup te winnen, waarmee ze het traditionele competitie- en bekerduo voor de eerste keer ooit voltooien. .

2013-14: Het verlies van Liverpool is de winst van Manchester City

Stevie G, wat heb je gedaan? De oproep van de aanvoerder van Liverpool aan zijn spelers om niet te “uitglijden” na het verslaan van Manchester City in de 34e wedstrijd zou viraal gaan. The Reds zouden Norwich City verslaan in hun volgende wedstrijd en een gat van zes punten openen achter City, die een wedstrijd minder had. De ploeg van Manuel Pellegrini won de extra partij, waardoor de voorsprong werd teruggebracht tot drie punten.

Toen kwam Chelsea naar Anfield en de kans op geschiedenis ontging de Reds. De wedstrijd was gelijk op ten opzichte van de rust voor Gerrard ongelukkige val stelde Demba Bau in staat naar het doel te rennen en te scoren.

Manchester City is de Premier League-kampioen 2013-14
Credits voor afbeeldingen: premierleague.com

Door de overwinning van City stonden ze op puntniveau, maar met een veel beter doelsaldo. Toen ging Liverpool naar Crystal Palace en het tweede deel van hun capitulatie was voorbij. Met drie goals tot de 79e minuut, hadden de Reds er vertrouwen in dat ze drie keer zouden scoren, en daarmee de titel. Met beide teams die de laatste paar wedstrijden wonnen, was de ineenstorting compleet voor Liverpool terwijl ze bleven wachten op de competitiekroon.

2011-12: Doelsaldo en AGUEROOO om het op te lossen

De moeilijkste geschiedenis van de Premier League is opgelost met de grootste marge. De twee clubs uit Manchester waren het hele seizoen verwikkeld in een intense strijd. City’s 6-1 overwinning op United in oktober stuurde een waarschuwing naar hun buren. Ze zullen aan de top blijven tot maart, toen ze schokkend verloren van Swansea City. Hierdoor kon United op eigen kracht aan een winnende run beginnen en een voorsprong van zes punten opbouwen met de resterende acht wedstrijden. De Rode Duivels verloren toen verrassend van Wigan Athletic. Na Aston Villa te hebben verslagen, speelden ze gelijk met Everton 4-4. Ondertussen heeft City al hun wedstrijden gewonnen en heeft het slechts drie punten achterstand op de Manchester derby.

Het doelpunt van Vincent Kompany loste de affaire op in het voordeel van Cityzens, die nu op pole position stond dankzij een superieur doelsaldo. Bij het ingaan van de laatste wedstrijd van het seizoen werden scènes gemaakt voor een dramatische finale. United won de wedstrijd tegen Sunderland met 1-0, maar alle actie vond plaats in City tegen QPR. Pablo Zabaleta zette het team van Robert Mancini op voorsprong, maar doelpunten van Djibril Cisse en Jamie Mackie zorgden ervoor dat QPR aan het stuur zat. Zo bleef het tot de compensatie. Bovendien eindigde het duel van United vroeg en wachtten ze op het tweede resultaat.

Edin Džeko maakte twee minuten lang gelijk met zijn hoofd tot het einde. Toen kwam Mario Balotelli, wiens hond Sergio Agueru de spits het winnende doelpunt liet maken en Martin Tyler inspireerde met “Aguerrooooooo !!” City werd voor het eerst sinds 1968 kampioen en de omstandigheden voor de titelrace hadden niet dramatischer kunnen zijn.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.