Uncategorized

Wat is Passage by Defense Action of PPDA?

Wat is Passage by Defense Action of PPDA?

In de afgelopen jaren is persen een integraal onderdeel geworden van een succesvol teamplan in heel Europa. Het verving de voetbalstijl van balbezit het is gebaseerd op de ‘Tiki-Taka’-filosofie die de jaren 2010 domineerde en die hard op weg is de meest dominante en wenselijke speelstijl in het voetbal te worden.

Wat is PPDA?

De groeiende populariteit van het perssysteem heeft geleid tot nieuwe statistieken voor het begrijpen en analyseren van druk. Het oude metrische percentage succesvolle passes van de tegenstander is nu vervangen. Het is vervangen door de PPDA of ondergaat defensieve actie.

PPDA betekent in het kort de toegestane passen van de tegenstander per verdedigende actie, in de verdediging van de tegenstander 3/5 van het veld. Geeft de afdrukintensiteit aan, maar niet de kwaliteit.

Als de PPDA van een team bijvoorbeeld 13 is, betekent dit dat het team de tegenstander heeft toegestaan ​​om gemiddeld 13 passen te maken zonder deze te hinderen door te annuleren, uit te dagen, fouten te maken of te onderscheppen (defensieve acties).

Dit maakte hem de beste indicator van de dringende intensiteit van het team. Hoe lager de PPDA, hoe intenser de afdruk. Omdat het ons niets vertelt over de afdrukkwaliteit, is het belangrijk om te begrijpen bij het analyseren van druk dat het aantal zelf geen volledig beeld geeft. Het is absoluut noodzakelijk om de benadering van het spel van het team te zien.

Hoe belangrijk is het?

Zoals hierboven vermeld, is PPDA de afdrukintensiteit. Een van de redenen waarom het zo algemeen aanvaard is geworden, is dat het gemakkelijk te interpreteren is. Als je tijdens het spel de PPDA-waarde afleest, kun je alle veranderingen in de noodaanpak van het team zien.

De Premier League wordt momenteel beschouwd als de zwaarste en meest intense competitie ter wereld. Het wordt ondersteund door de PPDA-nummers van de 5 beste teams van de Engelse topranglijst. Dit is het laagste in vergelijking met de top 5 teams van andere Europese competities.

    PPDAEPL
(Aangedreven door Soccerment)

Net als Jurgen Klopp zijn Pep Guardiola en Thomas Tuchel de belangrijkste voorstanders van het persspel. De PPDA van hun teams was bijna altijd minder dan 11, wat betekent hoe belangrijk het is om te overwegen bij het begrijpen van een dringend systeem. Het mist een kwalitatieve kant, dus de PPDA moet niet als een nominale waarde worden beschouwd.

PPDA in het moderne spel

Een lage PPDA betekent ook niet dat het team succesvol zou zijn. Een perfect voorbeeld hiervan is Leeds, vooral onder Marcel Biels. Het team van El Lock had de laagste PPDA met 9,71, vanwege het zeer fysieke en intensieve systeem voor het taggen van mensen dat door Bielsa wordt gebruikt. Vanwege de lage PPDA of de intensiteit van de druk, heeft Leeds de neiging om makkelijke kansen om te scoren te geven. Dat maakte hen het slechtste team in de competitie met 60 goals!

ppda EPL
(Aangedreven door Soccerment)

Klopp’s Liverpool heeft de op een na laagste PPDA in de competitie met 9,87, maar het Duitse perssysteem lijkt coherenter naarmate hun seizoen briljant groeit terwijl ze op jacht gaan naar koploper Manchester City terwijl Leeds boven de degradatiezone zweeft.

PPDA is dus een zeer belangrijke statistiek in het moderne spel. Vooral omdat persen hard op weg is de meest populaire filosofie van coaches te worden. Omdat het niet de kwaliteit van het persen meet, is het belangrijk om het te gebruiken in combinatie met kwalitatieve analyse. Alleen dan kan het tactische analyse ondersteunen of negeren.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.