Uncategorized

Pablo Torre – Barcelona’s nieuwe aanwinst in de voetsporen van Pedro

Pablo Torre – Barcelona’s nieuwe aanwinst in de voetsporen van Pedro

Eindelijk komen er weer mooie tijden aan in Camp Nou. Barcelona is bezig aan een doelpuntencampagne met 12 doelpunten in de laatste drie wedstrijden. Ze scoorden elk vier met Valencia, Napoli en Athletic Bilbao. Xavi ligt stevig op schema en is klaar om terug te keren naar de Champions League als de vorm doorgaat. In deze tijd van goed gevoel vond er weer een evenement plaats waar de fans zeker nog meer van zullen genieten. Barcelona heeft de ondertekening aangekondigd van de 18-jarige middenvelder Pablo Torre van Racing Santander.

De opwinding rond deze man is zeker voelbaar. Door Sergio Canales beschouwd als het beste vooruitzicht van de clubacademie, zijn de verwachtingen hooggespannen. Bovendien, aangezien Blaugrana steeds meer jonge talenten in het team gelooft, lijdt het geen twijfel dat Torre een geweldig platform heeft gevonden om zijn opwaartse traject voort te zetten. Xavi was heel duidelijk in het geloven van de spelers zonder naar hun leeftijd te kijken en deze trend is goed voor Torre, die al de beste speler in zijn divisie is. Tijd aan de top zal het alleen maar beter maken.

Afgelopen speelcarrière

Pablo Torre was niet altijd voorbestemd om zich bij Barcelona aan te sluiten. De tiener werd geboren in CantabriĂ« en het was logisch hoe zijn vroege carrière zich ontwikkelde. Torre sloot zich aan bij de plaatselijke CD Marina Sport, waar hij al snel de aandacht trok als iemand om op te letten. Het duurde niet lang voordat ‘s werelds grootste club, Racing Santander, in 2015 arriveerde. Torre sloot zich aan bij de U13-jeugdploeg en zette zijn snelle ontwikkeling voort.

Het was duidelijk dat Los Verdiblancos hadden een uniek juweel in hun handen, ongezien sinds de tijd van de genoemde Canales. Na het maken maakte Torre zijn profdebuut op 18 oktober 2020 tegen de Portugese competitie. Het was hetzelfde seizoen dat Racing zijn leven begon in de oude derde klasse en eindigde op de vierde plaats, hij miste net de promotie. Ondertussen heeft Torre zich al gevestigd als een vaste speler van Racing en Spain U19.

Pablo Torre speelt voor Spanje U19
Pablo Torre speelt voor Spanje U19. Credits voor afbeeldingen: express.co.uk

Het was duidelijk dat hij constant aanwezig zou zijn in de line-up voor het seizoen 2021-22. Nu zijn overstap naar Barcelona is bevestigd, hoopt Torre zijn belofte na te komen.

statistieken

Het doorbraakseizoen van Torre gaat op volle toeren. Hij maakte 12 doelpunten in de 21 wedstrijden die hij tot nu toe speelde. Met zes goals en zes assists voelt Torre zich comfortabel in de bovenste regionen van beide categorieën. Torre was een solide aanvallende speler, aangezien zijn zes slagen een xG van slechts 3,02 hebben. Hij heeft een gemiddelde passnauwkeurigheid van meer dan 85% en voert meer dan 90% van zijn dribbels uit in elke wedstrijd. Dit laat alleen maar zien hoe comfortabel Torre aan de bal is en waarom het dat altijd nodig heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=gsWPSb1vnNA

Torre is nog niet zo fysiek gebouwd en wint ongeveer 50% van hen, terwijl zijn luchtspel absoluut moet worden verbeterd omdat hij zelden concurreert. Bovendien is hij ook bedreven in het winnen van de bal, zoals blijkt uit 60 recuperaties dit seizoen. Daarvan kwamen er 40 op de helft van de tegenstander, waardoor Torre overal op het veld te vinden is waar de bal ligt. Bovendien probeerde hij 89 passen in het laatste derde deel en voltooide hij er 75. Daarom is Torre altijd op zoek naar de volgende man en hoe hij verder kan in de aanval.

Wat statistieken niet zeggen?

Zoals het geval is met elke jonge speler, zijn dit meer dan cijfers. Torrea werd vergeleken met de jonge Luka Modrić, of zelfs met jonger Pedri van tijd tot tijd. Dit zijn enkele sublieme vergelijkingen, maar het is gemakkelijk in te zien waarom dit zo is. Torre kan het beste worden omschreven als een spelmaker voor alle posities. Hij houdt ervan om over het veld te dwalen, de bal te verzamelen en de verdedigers aan te vallen. Torres vertrouwen in de bal past niet bij zijn leeftijd en hij kan letterlijk het tempo dicteren van hoe zijn team speelt. Wanneer het diep gaat om te verzamelen, zijn er twee mogelijkheden. Of hij wil meteen snel de grond bedekken en in gevaarlijke posities komen.

Of spelers op het veld zoeken en passes geven die zeker niet makkelijk zijn. Nou, het is niet gemakkelijk voor een speler van zijn leeftijd, maar Torres voetbalbrein is altijd anders geweest. Spelend voor een middenveldpakket wil Torre het spel samenvoegen, wat hem gevaarlijker maakt omdat de tegenstander niet altijd zeker is van zijn bedoelingen. Hoewel zijn fysieke spel werk vereist, heeft Torre al genoeg in zijn arsenaal om naar het veld in Barcelona te trekken.

Wat maakt het speciaal?

Het vermogen om dingen eerder te zien dan hun leeftijdsgenoten. Pablo Torre heeft, net als veel van zijn tegenhangers in Barcelona, ​​een aangeboren gevoel om eerder toe te voegen eigenlijk het uitvoeren ervan. Daarom zit er altijd een verrassingselement in zijn spel. Torre’s lage zwaartepunt en het feit dat hij overal om hem heen in de ruimte kan afdalen, maken het moeilijk om te stoppen, zoals blijkt uit zijn 41 progressieve races. Hij heeft de kwaliteiten om een ​​nog dynamischere bedreiging te worden omdat Torre zo jong is.

Het feit dat hij nog steeds kan worden gevormd tot een speler voor alle posities op het middenveld zal zowel het team als de speler ten goede komen. Bovendien is Torre ook vol spirit, dus teamgenoten zullen altijd profiteren, zelfs in moeilijke situaties. Zijn lezing van de game helpt zijn team altijd manieren te vinden om doelpunten te maken, en Torre weet dat hij games vanuit verschillende situaties kan beĂŻnvloeden. Hij is ook een set-piece-expert op de website van Barcelona en noemt hem “een natuurlijke keuze voor dode balsituaties”.

Potentieel

Pablo Torre heeft sinds de start van volgend seizoen een vierjarig contract getekend bij Barcelona. Dat heeft de club al bevestigd webpagina dat hij in eerste instantie zou aansluiten bij het B-elftal. Maar het lijdt geen twijfel dat Torre binnenkort, misschien ook dit jaar, in het eerste elftal te zien zal zijn. Xavi heeft de toestroom van jongeren al volledig geaccepteerd, s Gavi, Nico Gonzalez, Ferran Jutgla worden allemaal onderdeel van het team. Torre heeft al de wens uitgesproken om in de voetsporen te treden van Pedri, die echt de weg vrijmaakte voor de huidige jeugdoogst.

Torrea scoutte vorig jaar ook de grootste rivaal van Real Madrid en was dicht bij hen. Het kostte de tussenkomst van directeur Mateu Alemani en Xavi zelf om ervoor te zorgen dat hij naar Camp Nou kwam. Torre is onder de indruk van wat Barcelona doet, vooral met zijn tieners, en wil bewijzen dat zijn plaats er al vele jaren is. Op basis van het bewijs tot nu toe is er geen enkele twijfel.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.