Uncategorized

De CEO van GoFundMe wil dat je vraagt: ‘Hoe kan ik helpen?’

De CEO van GoFundMe wil dat je vraagt: ‘Hoe kan ik helpen?’

Is er enige inherente tegenstrijdigheid in uw gedachten dat GoFundMe een onderneming met winstoogmerk is?

Ik denk zelfs dat winst ons in staat stelt te doen wat we doen en zo’n goed platform te creëren, omdat we een wereldwijde platformdienst van wereldklasse moeten runnen. We moeten blijven evolueren. We moeten nieuwe features blijven aanbieden. We moeten echt nadenken over de kant van vertrouwen en veiligheid van ons bedrijf. We moeten alle betalingen beheren. Dus winstgevendheid geeft ons de mogelijkheid om geweldige mensen aan te nemen en te concurreren met en te compenseren voor andere technologiebedrijven voor die mensen, maar we hebben ook dat doel om te kunnen zeggen dat ik werk voor een bedrijf dat echt iets belangrijks doet in de wereld.

Wat doet u om platformfraude en misbruik te verminderen?

We leven in het gezelschap van mensen en de overgrote meerderheid van de mensen is goed en heeft geen kwade bedoelingen. Er zijn mensen die geen goede bedoelingen hebben, maar dit geldt voor iedereen die een groot consumentenbedrijf of zelfs een klein bedrijf runt. U kunt iemand hebben die kan proberen iets uit uw winkel te halen. Dus dat zegt me gewoon dat ik de menselijke natuur moet zien, niets meer dan dat.

Wat betreft hoe we ermee omgaan, het is een mix van technologie die bepaalde signalen en vlaggen vereist. En dat doen we al 11 jaar, dus we hebben niet alles onder de zon gezien. En er is een vertrouwens- en beveiligingsteam dat zeer goed is opgeleid en een heel goede handleiding heeft voor waar u op moet letten.

Hoe zorg je ervoor dat het geld ook echt wordt gebruikt? En hoe beoordeel je dat überhaupt?

Het is onze taak ervoor te zorgen dat het geld bij de juiste gebruiker terechtkomt. We hebben veel moeite gedaan om te verifiëren dat dit de persoon is die aan het eind van de dag bedoeld is te zijn. Zodra ze dat geld hebben, is het hun geld en kunnen ze kiezen. We kunnen dus niet helemaal ingaan op wat ze gebruiken, bankpas of creditcard om geld uit te geven. Het is vrij zeldzaam om te horen dat iemand iets volledig buiten de reservering doet. Maar uiteindelijk is het hun geld.

Zou de wereld een betere plek zijn als GoFundMe helemaal niet zou bestaan?

Niet. Het leven gebeurt en er zijn goede en slechte delen. Een fundamenteel onderdeel van de mens is het verlangen om er samen doorheen te gaan. Het gaat nooit weg. En we zijn een plek waar mensen samenkomen en elkaar helpen. Niemand van ons kan alleen door het leven.

Hoe veranderde de manier waarop mensen de site gebruiken tijdens de pandemie?

De eerste fase was dingen als PBM Mensen hadden geen gezichtsmaskers. Medisch werkers hadden geen handschoenen en ga zo maar door. Al die dingen waren aan het verdwijnen. Toen begon je de blokkades en dus de talloze campagnes voor kleine bedrijven, voor hun werknemers, te zien. Dit was niet nieuw voor GoFundMe, maar de omvang ervan was totaal anders. En toen mensen langer zonder werk bleven, vroegen ze om meer huurtoeslag en dat soort dingen. Met de moord op George Floyd hebben we veel activiteiten gezien die verband houden met de beweging voor sociale rechtvaardigheid.

Maar sinds medio vorig jaar valt alles uit elkaar en komt er een normaler leven aan. We zagen bruiloften, we zagen dieren, we zagen huwelijksreizen. We zagen net een soort campagne voor het Amerikaanse bob-team voor mannen om $ 100.000 in te zamelen om hen, je weet wel, te helpen zich klaar te maken en naar de Olympische Winterspelen te gaan. Alle dingen die je je kunt voorstellen, met mensen die hun leven voortzetten.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.