Uncategorized

Google schort advertenties in Rusland op

Google schort advertenties in Rusland op

Google zei donderdagavond dat het alle advertenties in Rusland had opgeschort nadat een internettoezichthouder in dat land had geëist dat het bedrijf zou stoppen met het tonen van wat het beschouwt als advertenties met valse informatie over de Russische invasie van Oekraïne.

Google zei dat het de zeldzame stap heeft genomen om zijn advertentieactiviteiten in het land, inclusief zoek-, YouTube- en displaymarketing, te onderbreken. De verhuizing kwam dagen nadat het bedrijf stopte met het adverteren van inhoud die door Russische staatsmedia was geproduceerd. Google zei dat het al advertenties met betrekking tot het conflict heeft geblokkeerd omdat het niet wil dat mensen profiteren van de crisis voor financieel gewin.

“In het licht van de buitengewone omstandigheden pauzeren we Google-advertenties in Rusland. De situatie evolueert snel en we zullen updates blijven delen wanneer dat nodig is”, aldus het bedrijf in een schriftelijke verklaring.

Eerder op donderdag, gepubliceerd door de Wall Street Journal dat de Russische communicatiesupervisor Roskomnadzor eiste dat Google stopte met het weergeven van online videoadvertenties met, zoals hij het noemde, valse politieke informatie over Oekraïne. Hij beschuldigde YouTube, een divisie van Google, van het voeren van advertentiecampagnes om Russen verkeerd te informeren over actuele gebeurtenissen.

Google is tijdens de crisis voorzichtig geweest met de Russische regering, aangezien het meer dan 100 buitendienstmedewerkers in het land heeft. In het verleden heeft de Russische regering gedreigd bepaalde werknemers van bedrijven die de regels van het land overtreden, te vervolgen.

De eisen van Rusland aan Google zijn het meest recente voorbeeld van hoe de internetplatforms van ‘s werelds grootste technologiebedrijven een strijdtoneel worden voor het delen van informatie tijdens conflicten.

Naast de opschorting van advertenties in Rusland, heeft Google RT, Spoetnik en andere media onder auspiciën van de Russische staat YouTube in Europa verboden. Er werd ook gezegd dat het niet langer zou toestaan ​​dat inhoud van Russische staatsmedia op Google Nieuws zou verschijnen.

Op verzoek van de Oekraïense regering zei Google dat het ook de toegang tot RT en andere Russische YouTube-kanalen in Oekraïne zou beperken.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.