Uncategorized

10 dingen om te weten over de waarschijnlijke nieuwe eigenaar van Chelsea

10 dingen om te weten over de waarschijnlijke nieuwe eigenaar van Chelsea

Winden veranderen de stroming in Chelsea. Na Bomaankondiging door Roman Abramovich van hem van plan om Chelsea te verkopen, de club is in het ongewisse. Te midden van alle verhalen over potentiële aanbiedingen en kopers, is één naam, Hansjorg Wyss, boven de geruchten uitgekomen.

De Zwitserse miljardair is naar verluidt de meest geavanceerde van alle bieders. Wyss, in een consortium met twee andere mensen, zal naar verwachting eind deze week zijn eerste bod uitbrengen.

Dus wie is Hansjorg Wyss en wat kunnen Chelsea-fans van hem verwachten? Hier zijn 10 dingen die je moet weten over Hansjorg Wyss.

1- Een bescheiden Zwitser

Hansjorg Wyss komt uit een nogal bescheiden achtergrond. Geboren in 1935 in Bern, Zwitserland, was hij de zoon van een verkoper van mechanische rekenmachines. Wyss’ moeder was een huisvrouw. Hij had twee zussen en groeide op in één appartement. Daarom, hoewel hij geen voedsel en geld wilde, werd hij zeker niet geboren met een zilveren lepel in zijn mond.

2- Educatief wonder

Hansjorg Wyss had van jongs af aan een voorliefde voor studeren. Zijn opleiding is voor de elite. Wyss heeft een master in civiele techniek en constructie van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie in Zürich. Daardoor kwam zijn vermogen voor de zakelijke kant naar voren.

3- Hansjorg Wyss, afgestudeerd aan Harvard

Na het afronden van zijn master in Zwitserland vond Wyss zijn roeping. Hij wilde meer weten over bedrijven. Dus ging hij naar de Harvard Business School. In 1965 voltooide hij zijn MBA aan een prestigieuze instelling. Daarom bleef hij in een aantal functies werken.

4- Hansjorg Wyss – Fraudeurs

Na het afronden van zijn MBA-studie was Hansjorg Wyss klaar om de echte wereld in te duiken. Met het doel zijn kennis uit te breiden, heeft Wyss in verschillende functies in verschillende rollen gewerkt.

Afbeelding van Hansjörg Wyss
In 2007 ontving Hansjorg Wyss de Harvard Business School Alumni Award

Ze varieerden van fabrieksingenieurs tot projectmanagers. Op een gegeven moment verkocht hij vliegtuigen als bijzaak! Hij wist niet eens dat verkopen van zijn kant van het bedrijf het traject van zijn leven zou veranderen.

5- Medische wereldroeping

Terwijl hij vliegtuigen verkocht, ontmoette hij een co-chirurg die mede-oprichter was van de Zwitserse fabrikant van medische hulpmiddelen, Synthes. Het veld wekte zijn nieuwsgierigheid. Trouw aan zijn hectische karakter, bracht Hansjorg Wyss twee jaar door met het leren van alles over deze industrie. Toen hij klaar was en gewapend met kennis, begon hij aan zijn levenswerk.

6- Uitvoerend directeur van Synthes USA

Hansjorg Wyss richtte en werd president van Synthes USA in 1977. Het was de Amerikaanse divisie van Synthes, gevestigd in Zwitserland. Naarmate de revoluties in de medische praktijk versnelden, was dit het perfecte moment om de industrie te betreden. Wyss was voorzitter van een periode van snelle expansie van meer dan drie decennia. In 2007 nam hij ontslag als CEO.

Hansjörg Wyss
Hansjorg Wyss was de oprichter van Synthes USA

In 2012 kocht Synthes USA gigant Johnson en Johnson. Daarom heeft Hansjorg Wyss als oprichter van het bedrijf zeker een koud bedrag bespaard. In tegenstelling tot veel miljardairs zou Wyss dit echter gebruiken om de wereld te verbeteren.

7- Grote filantroop

De 86-jarige Hansjorg Wyss wordt beschouwd als een van de grote filantropen ter wereld. Tot op heden heeft het meer dan $ 2 miljard gedoneerd aan verschillende doelen. Hij ondertekende ook “The Giving Pledge”, en stemde ermee in om het grootste deel van zijn fortuin af te staan.

Bovendien is hij een groot ecoloog. Wyss heeft miljarden gedoneerd om bossen en ecosystemen te beschermen. Naast het werk van zijn liefdadigheidsinstelling heeft Wyss tot nu toe persoonlijk meer dan $ 300 miljoen gedoneerd. Het wordt naar verluidt gewaardeerd op bijna $ 6 miljard, en het tijdschrift Forbes plaatste het op de 281e plaats op de miljardairlijst van 2017.

8- Geen criminele grijze gebieden

Misschien zou dat de grootste opluchting zijn voor Chelsea-fans. Nadat rivalen hem jarenlang hebben bespot over de oorsprong van het geld van Roman Abramovich, zou de overname van Hansjorg Wyss die kritiek uitwissen. Naast zijn filantropie heeft Wyss een schoon strafblad. Eén zaak bij Synthes leidde ertoe dat vier bedrijfsleiders werden veroordeeld, maar Wyss werd nooit aangeklaagd. Als deze verkoop slaagt, kunnen Chelsea-fans daarom op morele gronden kalm zijn.

9- Westerse sympathisant

Chelsea wordt beschuldigd van een sport wassen voertuig voor de Russische staat sinds Roman Abramovich aan de macht kwam. Dat lijkt te gaan veranderen. Als een consortium onder leiding van Hansjorg Wyss het heft in handen neemt, draait dat verhaal 180 graden om. Wyss wordt beschouwd als een grote Amerikaanse sympathisant.
De meeste milieudonaties waren aan in de VS gevestigde organisaties. Bovendien is hij een verklaarde liberaal, met onwankelbare steun voor democratische politiek, inclusief successierechten voor de rijken in Zwitserland. Daarom is zijn filosofie in feite de antithese van alles waar Abramovich voor pleitte.

10- Geen suikeroom!

Tenzij andere mensen in zijn consortium het geld stalken, lijkt het erop dat Chelsea’s “sugar daddy”-dagen voorbij zijn. Het was bekend dat Abramovich zijn tanks parkeerde en geld schoot op andere teams. Chelsea heeft bijna van de ene dag op de andere succes geboekt, bedankt De eindeloze uitgaven van Roman Abramovich. Hansjorg Wyss zal dit model waarschijnlijk niet voortzetten. Er wordt een verschuiving naar een duurzaam model verwacht, zoals in Liverpool.

Hansjorg Wyss gooide publiekelijk zijn hoed in de ring om Chelsea de volgende eigenaar te maken. Hoewel een deal van deze omvang ongetwijfeld moeilijk snel te sluiten is, loopt Wyss voorop. Als de eerste tekenen iets zijn dat voorbij kan gaan, zou dit een goede zet kunnen zijn voor Chelsea als club.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.