Uncategorized

Technische werknemers van de New York Times stemmen voor vakbondscertificering

Technische werknemers van de New York Times stemmen voor vakbondscertificering

Technologiemedewerkers van The New York Times hebben donderdag gestemd om hun vakbond te certificeren bij de verkiezing van de National Labour Relations Committee, waardoor het een van de grootste technologievakbonden in Amerika is.

De arbeiders stemden voor, 404 voor 88, waarmee ze gemakkelijk de vereiste meerderheid van de uitgebrachte stemmen haalden. De overwinning betekent dat de vakbond, de Times Tech Guild, contractonderhandelingen kan beginnen met het management.

“We zijn gewoon enthousiast en gaan helemaal op in wat dat betekent, niet alleen voor ons als technische medewerkers bij The Times en de New York Times, maar voor de technologie-industrie als geheel”, zegt Nozlee Samadzadeh, senior software engineer. “Ik denk dat dit het begin zal zijn van een golf van organisatie in de technologische industrie.”

Mevrouw Samadzadeh zei dat de vakbond graag contracten wil sluiten over kwesties “vergelijkbaar met waar de redactie voor vocht – kwesties over loon, diversiteit en gelijkheid, een sterk contract dat onze werkplek eerlijker zal maken.”

Danielle Rhoades Ha, een woordvoerster van de Times, zei dat de Times ernaar uitkeek om met de vakbond samen te werken om het contract te ondertekenen.

“We zijn nog steeds van mening dat dit verkiezingsproces van cruciaal belang was, zodat onze collega’s meer over de vakbond konden leren, beide kanten van het argument konden horen en uiteindelijk een weloverwogen beslissing konden nemen”, zei ze.

The Times Tech Guild, met ongeveer 600 software-engineers, productmanagers, ontwerpers, data-analisten en andere werknemers, vroeg The Times voor vrijwillige erkenning in april. Tijd geweigerddus de zaak ging naar formele verkiezingen via het arbeidscomité.

Het Arbeidscomité beweert: in de klacht in januari dat het management van The Times de federale arbeidswet heeft geschonden door te voorkomen dat sommige werknemers hun steun aan de vakbond toonden. Een woordvoerster van Times zei destijds dat het bedrijf het niet eens was met de aantijgingen.

The Times Tech Guild vertegenwoordigt NewsGuild uit New York, dat ook de redactie vertegenwoordigt van The New York Times en op Wirecutter, de website voor productrecensies van het bedrijf. In 2019, The Times vrijwillig toegelaten Draadknipper Unie.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.