Uncategorized

Meer internetopties – in theorie

Meer internetopties – in theorie

Dit artikel maakt deel uit van de On Tech nieuwsbrief. Hier is een verzameling van eerdere kolommen.

Thuisinternet is een van de gekste diensten in de Verenigde Staten. Maar aangezien de pandemie laat zien hoe erg het is geworden, beginnen we enkele veranderingen te zien.

Zou kunnen.

Decennia van een mislukt beleid laten zien hoe ver de VS moeten gaan om betere, eerlijkere internettoegang voor iedereen te bereiken.

In de afgelopen twee decennia hebben regelgevers van de overheid regels geschreven en herschreven die een duidelijk doel hadden: dat Amerikanen die in flatgebouwen wonen, hun internetprovider kunnen kiezen, zelfs als de verhuurder een voorkeursserviceprovider heeft. In veel gevallen betaalt die provider voor dat privilege.

Het idee is dat als huurders de keuze hebben voor ISP’s – zoals Amerikanen vaak doen bij gsm-bedrijven of winkels – ze meer kans hebben om het product dat ze willen tegen een eerlijke prijs te vinden.

Maar appartementeigenaren hebben veel tijd en geweldige internetdiensten manieren gevonden om overheidsregels te omzeilen. Ze hebben effectief nieuwe internetbedrijven geblokkeerd voor veel gebouwen. Regelgevers weten dit, maar er is niet veel veranderd.

Vorige maand, FCC haalde zijn pennen weer tevoorschijn. Op papier wonen mensen in appartementen en sociale woningbouwcomplexen ze zullen meer informatie en macht hebben Kies je eigen ISP, wat de verhuurder ook wil. We zullen zien.

Het falen van de overheid om in de praktijk te bereiken wat ze in principe nodig heeft, is een microkosmos Amerika’s stinkende internet.

De VS hebben de illusie van vrije concurrentie in online diensten. Er zijn veel overheidsregels, maar die zijn niet bijzonder effectief. Deze dubbele klap van disfunctioneren belemmert de Amerikaanse economie, verspilt het geld van de belastingbetaler en de consument en sluit veel Amerikanen uit van het moderne leven.

Het resultaat: Amerikanen meer betalen voor slechtere internetservice dan onze leeftijdsgenoten in de meeste rijke landen. Oog 15 miljoen Amerikanen, of meer, gebrek aan moderne internettoegang; het systeem is zo in de war dat we weten niet precies hoeveel. Vele anderen kunnen het niet betalen.

Er is een gevoel van urgentie om deze problemen aan te pakken. De pandemie heeft meer Amerikaanse beleidsmakers en het publiek wakker gemaakt voor de noodzaak van internetdiensten en de manieren waarop het huidige systeem ons verraadt. Vers congres financiering en veranderingen in technologie zijn inschakelen nieuwe benaderingen om Amerikanen te verbinden.

Dit momentum zal echter tevergeefs zijn als overheidsfunctionarissen de concurrentieregels niet kunnen handhaven, ook niet voor ongeveer een derde van de Amerikanen die in appartementen wonen.

De huisvestingsregels van de FCC zijn een “waarschuwingsverhaal”, zei hij Greg Guice, directeur Public Affairs voor de Public Knowledge Group Public Knowledge. “Als je gaat zeggen dat je een probleem oplost, dan moet je ervoor zorgen dat je het probleem oplost.”

In appartementen hebben ISP’s toestemming nodig van gebouweigenaren om hun eigen apparatuur te installeren om huurders aan te sluiten. In theorie moeten verhuurders een goed excuus hebben om nee te zeggen. Die werken vaak niet.

Genna Wexler, mede-oprichter van een kleine internetprovider Brooklyn Fiberhij vertelde me dat hij regelmatig telefoontjes krijgt van potentiële kopers in flatgebouwen, maar wordt afgewezen door vastgoedbeheerders die de klachten opsommen.

Ze maken zich zorgen over bouwstof of interferentie door het installeren van de internetlijnen van het nieuwe bedrijf – hoewel Wexler zei dat Brooklyn Fiber huizen met relatief weinig drukte zou kunnen verbinden. Ambtenaren van gebouwen zeggen ook dat huurders niet meer dan één internetoptie nodig hebben.

Wexler neemt niet de moeite om FCC-regels bij verhuurders aan de orde te stellen, omdat Brooklyn Fiber niet het geld heeft om het op de Amerikaanse manier aan te pakken: door een advocaat in te huren. “Het is geen gevecht dat we kunnen winnen; dus het is geen gevecht dat het waard is om te voeren’, zei Wexler.

Wexler, Guice en anderen die een betere en eerlijkere internetservice in de VS willen, zijn dat echter wel voorzichtig optimistisch dat de FCC appartementsbewoners meer keuze kan geven als het bureau achter zijn regels bijt.

Na San Francisco een wet aangenomen in 2016, door de regels voor online huurdersverkiezingen aan te scherpen, maakten stadsadvocaten duidelijk wat mogelijke straffen waren als de eigenaren van het appartement niet gehoorzaamden, zei hij Ernesto Falcon, Senior Wetgevend Adviseur bij de Electronic Frontier Foundation, een digitale rechtengroep. Sancties omvatten rechtszaken die kunnen worden ingediend door de stad, dienstverleners of huurders. Het het leek te werken.

Na twee jaar van urgentie en actie worden mensen die gehard zijn door jaren van internetdisfunctie in de VS verscheurd tussen hoop en pessimisme.

Deze grote verandering komt niet snel en het is nooit gemakkelijk “, zegt Virginia Lam Abrams, die toezicht houdt op overheidszaken voor ISP’s. sterrenbeeld. Maar, zei ze, “we hebben een kans om dingen te repareren die al heel lang kapot zijn.”


  • Landsadvocaten hebben vragen voor TikTok: Verschillende staatsadvocaten een onderzoek gestart of TikTok bijdraagt ​​aan geestelijk en lichamelijk letsel bij tieners en jongvolwassenen, meldt Cecilia Kang. Instagram kampte met soortgelijke problemen.

    Verwant: De Amerikaanse hoofdchirurg heeft grote technologiebedrijven gevraagd om informatie te verstrekken over de omvang en bronnen van desinformatie o Covid-19.

  • Een dramatisch verhaal over een Oekraïense piloot die verschillende Russische straaljagers neerhaalde, wordt veel gedeeld op internet, ook door de Oekraïense regering. Maar misschien is het een mythe en was een videomontage een weergave van een gevechtsvluchtsimulator. Mijn collega’s Stuart A. Thompson en Davey Alba schrijven erover de verwarring van feiten en mythen in de informatieoorlog tegen Rusland.

    Verwant: Farhad Manjoo van de New York Times Opinion schrijft: “Onze angst voor Russische overheersing over het digitale discours misschien was hij altijd een beetje overdreven.”

  • Amazon is nog steeds niet goed in fysieke winkels: Amazon zal meer dan 50 van zijn winkels sluiten, waaronder zijn boekwinkels en tchotchke-winkels genaamd Amazon 4-Star. Mijn collega Karen Weise hij schrijft dat hoewel Amazon meer supermarkten en andere winkels heeft geopend, uit bedrijfsrapporten blijkt dat hun verkopen zijn afgenomen.

kijk hiernaar springende watersnip. Ja, zo zou het eruit moeten zien. (Met dank aan mijn collega Doda Stewart voor het tweeten hiervan.)


We willen van je horen. Vertel ons wat je van deze nieuwsbrief vindt en wat je nog meer zou willen dat we ontdekken. U kunt contact met ons opnemen via [email protected]

Mocht je deze nieuwsbrief nog niet in je inbox hebben ontvangen, gelieve hier in te loggen. U kunt ook lezen eerdere On Tech-columns.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.