Uncategorized

De Verenigde Staten breiden technologische beperkingen uit tot Wit-Rusland en de Russische olie-industrie.

De Verenigde Staten breiden technologische beperkingen uit tot Wit-Rusland en de Russische olie-industrie.

De regering van Biden hief woensdag beperkingen op voor de export van bepaalde technologieën naar Rusland en Wit-Rusland, acties die volgens haar de mogelijkheid zouden verminderen om een ​​militaire campagne te voeren tegen Oekraïne.

De nieuwe controles zullen voorkomen dat Amerikaanse bedrijven bepaalde gevoelige items exporteren om de defensie-, luchtvaart- en maritieme industrieën van Wit-Rusland te ondersteunen, wat volgens de regering hielp bij de Russische invasie van Oekraïne. De verhuizing wordt uitgebreid naar Wit-Rusland dezelfde beperkingen De Verenigde Staten vielen Rusland op 24 februari aan en voorkwamen dat items zoals technologie en software via Wit-Rusland werden omgeleid naar beperkte sectoren in Rusland, aldus het ministerie.

Bedrijven over de hele wereld die Amerikaanse software of technologie gebruiken om hun producten te maken, zullen ook een verbod krijgen om bepaalde gevoelige items naar Wit-Rusland te verzenden, terwijl Wit-Russische militaire entiteiten te maken zullen krijgen met nog strengere beperkingen op wereldwijde goederen die ze kunnen kopen.

Het ministerie van Handel zei ook dat het stappen zou ondernemen om de stroom van belangrijke technologieën naar Russische olieraffinaderijen, die een belangrijke bron van inkomsten zijn voor het Russische leger, te stoppen. De regering-Biden had eerder vermeden bepaalde financiële sancties op te leggen aan de Russische olie- en gasindustrie om de wereldwijde energievoorziening in stand te houden en de inflatie te vermijden. Maar de regering zei dat de maatregel na verloop van tijd van kracht zou worden, waardoor de status van Rusland als energieleverancier geleidelijk zou afnemen zonder de Amerikaanse consumenten te schaden.

Bepaalde bedrijven en instellingen die het Russische of Wit-Russische leger hebben gesteund, zullen ook worden toegevoegd aan een zwarte lijst die beperkingen oplegt aan hun aankopen van Amerikaanse producten.

Gina M. Raimondo, minister van Handel, zei dat de vastberadenheid van het Oekraïense volk “een sterke internationale reactie teweegbracht”.

“Het ministerie van Handel zal krachtige, gecoördineerde actie blijven ondernemen met onze wereldwijde bondgenoten en partners om maximale druk uit te oefenen op Rusland, zijn assistent Wit-Rusland en alle andere partijen die hen zouden kunnen steunen”, zei ze.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.