Uncategorized

De hoofdchirurg zoekt desinformatie over Covid van Big Tech

De hoofdchirurg zoekt desinformatie over Covid van Big Tech

President Biden algemeen chirurg op donderdag officieel verzocht dat grote technologieplatforms geven informatie over de omvang van desinformatie over Covid-19 op sociale netwerken, zoekmachines, crowdsourced-platforms, e-commerceplatforms en instant messaging-systemen.

Een verzoek om informatie van het Chief Surgeon’s Office vereiste dat technologieplatforms gegevens en analyses indienen over de prevalentie van verkeerde informatie over Covid-19 op hun website, te beginnen met veelvoorkomende voorbeelden verkeerde informatie over vaccins gedocumenteerd door de Centers for Disease Control and Prevention.

De kennisgeving vroeg bedrijven om “precies te verstrekken hoeveel gebruikers desinformatie over Covid-19 hebben gezien of mogelijk blootgesteld te zijn geweest”, evenals geaggregeerde demografische gegevens die mogelijk onevenredig zijn blootgesteld aan of beïnvloed door de desinformatie.

De hoofdchirurg, Dr. Vivek Murthy, vroeg het platform ook om informatie over de belangrijkste bronnen van desinformatie over Covid-19, inclusief degenen die betrokken zijn bij de verkoop van onbewezen Covid-19-producten, -diensten en -behandelingen.

“Technologiebedrijven hebben nu de mogelijkheid om open en transparant te zijn met het Amerikaanse volk over desinformatie op hun platforms”, zei Dr. Murthy in een per e-mail verzonden verklaring. Hij voegde eraan toe: “Dit gaat over het beschermen van de gezondheid van de natie.”

Bedrijven hebben tot 2 mei de tijd om gegevens in te dienen. Het weigeren van een verzoek om informatie brengt geen sanctie met zich mee, maar de kennisgeving is volgens het kantoor van de hoofdchirurg het eerste officiële verzoek van de administratie van het technologiebedrijf van Biden om desinformatie te verstrekken over Covid-19.

Zes maanden geleden, Dr. Murthy profiteerde van zijn eerste officiële advies in de Verenigde Staten om brede aandacht te schenken aan technologie- en socialemediabedrijven, die hij ervan beschuldigde niet genoeg te doen om de verspreiding van gevaarlijke desinformatie over de gezondheid te stoppen – vooral over Covid-19. Hij noemde de verkeerde informatie een “dringende bedreiging voor de volksgezondheid”.

Het verzoek om informatie maakt deel uit van het verzoek van president Biden Nationaal Covid-paraatheidsplan, die het Witte Huis woensdag heeft uiteengezet en die een routekaart is voor een nieuwe fase van de pandemie waarin Covid-19 volgens het Witte Huis “minimale verstoring” veroorzaakt. De heer Biden onthulde voor het eerst details van het plan tijdens zijn toespraak over de staat van de Unie op dinsdagavond.

Naast het eisen van informatie over desinformatie van technologieplatforms, riep de hoofdchirurg zorgverleners en het publiek op om informatie te verstrekken over hoe verkeerde informatie over Covid-19 patiënten en gemeenschappen negatief heeft beïnvloed.

“We vragen iedereen die relevante inzichten heeft – van origineel onderzoek en datasets tot persoonlijke verhalen over de rol van verkeerde informatie in de volksgezondheid – om deze met ons te delen,” zei Dr. Murthy.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.