Uncategorized

Amazon is van plan meer dan 50 klassieke winkels te sluiten.

Amazon is van plan meer dan 50 klassieke winkels te sluiten.

Amazon sluit meer dan 50 van zijn fysieke winkels, waaronder ongeveer 20 boekwinkels en meer dan 30 van Amazon’s 4-sterrenwinkels die algemene handelswaar verkopen, zei het bedrijf woensdag.

Meer dan 500 Whole Foods Market-winkels en een twintigtal Amazon Fresh-winkels blijven open.

Het bedrijf is van plan om “meer te focussen op onze Amazon Fresh-, Whole Foods Market-, Amazon Go- en Amazon Style-winkels en onze Just Walk Out-technologie”, zei Betsy Harden, een woordvoerster van het bedrijf, in een verklaring. “We blijven ons inzetten voor het creĆ«ren van geweldige, langdurige fysieke winkelervaringen en -technologieĆ«n, en werken nauw samen met onze getroffen medewerkers om hen te helpen nieuwe functies bij Amazon te vinden.”

Het besluit verwerpt bedrijven die er niet in zijn geslaagd grip te krijgen op de internetgigant, die al jaren probeert te concurreren in de detailhandel zonder enige doorbraak.

Uit bedrijfsgegevens blijkt dat de verkopen in fysieke winkels zijn afgenomen. In 2018, het eerste volledige jaar sinds Amazon Whole Foods kocht, hadden de fysieke winkels een omzet van meer dan $ 17,2 miljard. Vorig jaar zakte het onder de 17,1 miljard dollar. (Deze cijfers zijn exclusief online verkoop voor het bezorgen en ophalen van eten.) Het bedrijf verdubbelde de totale omzet in dezelfde periode.

Amazon speelt met reguliere winkels sinds het in 2015 zijn eerste boekwinkel opende in zijn geboorteplaats Seattle. Destijds verspreidden verslaggevers geruchten dat het bedrijf een eigen winkel zou openen gokken bouwtekeningen opgraven. In de loop van de tijd opende Amazon boekwinkels in 13 staten.

Amazon kondigde een ander experiment aan, Amazon’s 4-sterrenwinkels, 2018. Ze bevatten een vreemd scala aan producten die goed werden beoordeeld op de website van het bedrijf. “Deze winkel behandelt de winkel als een tornado”, schreef de New York Times-schrijver. beschrijven winkel in SoH, geopend in 2018.

Sluitingen, die waren gemeld eerder door Reuters, omvatten verschillende overgebleven pop-upkiosken, kleine winkelcentra die Amazon aanzienlijk had verkorte rug anno 2019.

Ondanks het succes in e-commerce blijft Amazon experimenteren met nieuwe soorten fysieke winkels. Hij opende ongeveer twintig Amazon Go-winkels zonder contant geld, meestal kleine grab-and-go-winkels in steden, en onlangs… toegevoegd dat de technologie zonder kassa is naar de Whole Foods-winkel. In slechts een paar jaar tijd heeft Amazon ook een nieuwe lijn Amazon Fresh-winkels geopend die conventionele voedingsmiddelen verkopen, zoals Coca-Cola, die Whole Foods niet heeft.

In januari, Amazon bekend gemaakt de eerste kledingwinkel, Amazon Style, die zal testen of klanten een op technologie gebaseerde winkelervaring accepteren, zoals het gebruik van een app om naar items in de kleedkamer te zoeken.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.