Uncategorized

Stel je schema in in de gratis kalender van je smartphone

Stel je schema in in de gratis kalender van je smartphone

Als de persoonlijke agenda-app op je telefoon de afgelopen twee jaar niet te veel is gebruikt door social distancing en thuiswerken, is het misschien tijd om het te repareren. Hier is een korte handleiding voor tools in de iOS-agenda van Apple en Google Agenda waarmee u uw sociale leven kunt plannen, op tijd naar uw evenementen kunt komen, uw hybride gezinswerkschema kunt delen en meer.

Uw Apple ID of Google-account bevat een standaard agenda-app die kan worden gesynchroniseerd met elk apparaat dat op dat account is ingelogd. Gebeurtenissen toevoegen en bewerken in beide Apple’s iOS-agenda-app of Google kalender app voor Android en iOS is eenvoudig: tik op de plusknop (+) op het scherm en voer de details in. (Appel Siri en Google Assistent kan afspraken toevoegen aan de opdracht of van gebeurtenissen die in de e-mail worden genoemd.) U kunt ook een locatie toevoegen en de hoeveelheid tijd aanpassen die u voor de gebeurtenis waarschuwt.

Krediet …Appel; Google

Tik op de iPhone op de knop Vandaag in de linkerbenedenhoek van de maandelijkse kalenderweergave om te zien wat er voor je neus staat. Tik in Google Agenda op het menupictogram in de linkerbovenhoek en selecteer Plannen om uw volgende afspraken te zien. U kunt zoeken gebruiken om evenementen te vinden. De hele week op de show zien? Draai de telefoon opzij.

Krediet …Appel; Google

Het plannen van een afspraak is eenvoudig. Op tijd aankomen is misschien moeilijker, maar Apple en Google hebben hun kaartsoftware gebruikt om te helpen.

Wanneer je maak een evenement aan (of bewerk bestaande) in de iOS-agenda van Apple, selecteert u de optie Reistijd voor de afspraak en tikt u op de knop om deze in te schakelen. De app berekent automatisch de tijd die nodig is om met de auto, te voet of met andere vervoersmiddelen aan te komen op basis van de afstand en reisomstandigheden vanaf uw huidige of opgegeven locatie. (U kunt ook eenvoudig een generiek tijdsblok toevoegen.) Ook functie werkt op de agenda-app voor het Mac-bureaublad.

Krediet …appel

Het gebruik van Google Agenda in uw desktopbrowser is de meest directe manier om reistijd toe te voegen. Maak of bewerk hiervoor een evenement en klik op een locatie. IN Het Google Maps-paneel wordt geopend aan de rechterkant, bekijk de voorgestelde reisroutes en klik op de knop Toevoegen aan agenda om een ​​geschatte reistijd voor uw vergadering te plannen.

Wil je de startdatum van je week wijzigen of ander kalendergedrag aanpassen? Ga naar de instellingen van de agendatoepassing. Op een iOS-apparaat, open de app Instellingen vanaf het startscherm en selecteer Agenda. In Google Agenda voor Android en iOStik op het menupictogram en selecteer Instellingen en vervolgens Algemeen.

Beide apps kunnen datums uit een religieuze of culturele kalender weergeven. Tik op Alternatieve agenda en selecteer er een; Apple biedt Chinese, Hebreeuwse en Islamitische / Hijri-opties, evenals Google – dat ook Indiase, Koreaanse en Perzische kalenders bevat.

appel en Google kunt u kalenders toevoegen aan uw persoonlijke kalender – zoals die voor de feestdagen, verjaardagen of een boekenclub. Tik onder aan het hoofdscherm van iOS Agenda op Agenda’s en tik vervolgens op Agenda toevoegen. Om het met anderen te delen, maak een iCloud-agenda en tik in het gedeelte Gedeeld met op Persoon toevoegen en voer de e-mailadressen in van andere mensen die de agenda gebruiken. (Als u de officiële kantoorkalender van uw bedrijf wilt toevoegen, neem dan contact op met uw werkgever voor advies.)

Jij moet gebruik een browser om te creëren extra Google Agenda. Aanmelden voor het programma op het web en klik op het plusteken naast Andere agenda’s aan de linkerkant van het scherm. Nadat u een agenda hebt gemaakt, selecteert u deze in het gedeelte Mijn agenda-instellingen en voegt u de e-mailadressen toe van de mensen die dat zullen zijn het delen.

Sommige sportcompetities en andere groepen bieden online openbare agenda’s aan waarop ze zich op hun sites kunnen abonneren (The New York Times heeft een gratis astronomische kalender) en je hebt alleen een weblink nodig om je te abonneren. Tik in iOS-agenda’s op Agenda toevoegen, selecteer Abonnementsagenda toevoegen en plak de URL. Klik in de instellingen van Google Agenda in de browser op + naast Andere agenda’s en selecteer “Van URL” om de link te plakken; De menuoptie “Blader door interessante kalenders” heeft verschillende gratis verkenningsprogramma’s.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.