Uncategorized

Staten onderzoeken TikTok op mogelijke schade aan jongere gebruikers

Staten onderzoeken TikTok op mogelijke schade aan jongere gebruikers

Een tweeledige groep staatsprocureurs kondigde woensdag aan dat het open was onderzoek in TikTok en de mogelijke schade die een populaire app voor sociale media kan toebrengen aan jongere gebruikers.

Ten minste acht staten onderzoeken of het ontwerp en de promotie van TikTok bijdraagt ​​aan de fysieke en mentale gezondheid van tieners en jonge volwassenen, en of het bedrijf de staatswetten voor consumentenbescherming heeft geschonden. De TikTok, die eigendom is van het Chinese bedrijf ByteDance, is vergelijkbaar onderzoek op Facebook dat de coalitie van staatsprocureurs in november begon. (Het moederbedrijf van Facebook is omgedoopt tot Meta.)

Staten, onder leiding van Massachusetts, Nebraska en Californië, onderzoeken hoe TikTok mogelijk heeft geprobeerd de betrokkenheid te vergroten en jonge gebruikers aangetrokken te houden tot de app.

“Omdat kinderen en tieners al worstelen met angst, sociale druk en depressie, kunnen we niet toestaan ​​dat sociale media hun lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn verder schaden”, zegt Maura Healey, procureur-generaal van Massachusetts. “Procureurs-generaal hebben de plicht om jonge mensen te beschermen en meer informatie te zoeken over hoe bedrijven als TikTok hun dagelijks leven beïnvloeden.”

TikTok zei dat het nieuwe beveiligings- en privacymaatregelen heeft toegevoegd om tienergebruikers te beschermen.

“We hechten veel waarde aan het creëren van een ervaring die het welzijn van onze gemeenschap helpt beschermen en ondersteunen en we waarderen het dat advocaten-generaal zich richten op de veiligheid van jongere gebruikers”, aldus het bedrijf in een verklaring.

De kwestie van de veiligheid van kinderen op internet heeft centraal gestaan ​​in Washington, en sociale-mediabedrijven zijn zwaar onder de loep genomen vanwege hun mogelijke schade aan kinderen en tieners. Gelekte interne documenten van a Facebook fluitje vorig jaar onthulde ze dat het bedrijf ontdekte dat sommige tiener Instagram-gebruikers zich slechter voelen over zichzelf en hun lichaamsbeelden na het gebruik van de app.

Verschillende leden van het Congres, u hoorzittingen eind vorig jaar over de veiligheid van kinderen online, zeiden ze dat ze van gezinnen hadden gehoord dat tienermeisjes zich op Instagram richtten op schadelijke inhoud die bijdraagt ​​aan eetstoornissen en zelfbeschadiging. Sindsdien hebben wetgevers verschillende wetten ingevoerd om gerichte reclame voor kinderen aan banden te leggen en om te voorkomen dat socialemediabedrijven gegevens over jonge gebruikers bijhouden.

Tijdens zijn Adres over de situatie in de Unie op dinsdag riep president Biden op tot privacy en andere regelgevende bescherming voor jongeren online, zeggende: “We moeten sociale media verantwoordelijk houden voor het nationale experiment dat ze met winstoogmerk op onze kinderen uitvoeren.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.