Uncategorized

Friends With Benefits werkt aan crypto en Vibes

Friends With Benefits werkt aan crypto en Vibes

Leden met ten minste één $ FWB-token (huidige prijs: ongeveer $ 45) kunnen nieuwsbriefgroepen en blogberichten lezen. Lokaal lidmaatschap, waarvoor minimaal vijf tokens vereist zijn, wordt geleverd met beperkte toegang tot groepschatkamers op Discord, een chat- en berichten-app en toegang tot offline evenementen. Wereldwijd lidmaatschap kost $ 75 FWB – ongeveer $ 3.400 vandaag – en omvat toegang tot alle Discord-chatrooms. (Friends With Benefits leende een Times-verslaggever vijf FWB-tokens van $ zodat hij Discord-chats kon zien; die tokens zijn teruggegeven en de verslaggever heeft geen belang in de organisatie.)

De groep heeft vestigingen in New York, Los Angeles en Londen, maar het echte hoofdkantoor is de Discord-server, waar leden dagelijks foto’s delen op het # selfies-n-fits-kanaal, financieel advies delen over # tradingstonks en #taxes, en nieuwe voorstellen voor gemeenschapsbeheer bespreken, zoals het recente voorstel om $ 20.000 van de treasury-groep te besteden aan het ontwikkelen van een koffieservice om alleen leden te abonneren. (Zoals bij de meeste DAO’s, wordt over belangrijke groepsbeslissingen gestemd door tokeneigenaren en worden ze permanent vastgelegd op de Ethereum-blockchain.)

Cultureel gezien wordt het lidmaatschap minder verstoord door “Bros Bitcoin die Lamborghini bestuurt” en meer “Williamsburg-dj’s die in het weekend met Ethereum omgaan”. In een recente oriëntatiesessie stelden nieuwe leden zich voor: een advocaat intellectueel eigendom, een poet-slash-investeerder, een merkstrateeg voor Nike, verschillende muzikanten en software-ingenieurs.

“We zijn een soort anti-crypto-cryptoclub”, vertelde Raihan Anwar, oprichter van Friends With Benefits, aan nieuwkomers.

Georganiseerd zijn als een DAO, in plaats van als een traditioneel bedrijf, heeft voordelen. De groep kan gemakkelijk rollen op zich nemen in ledenprojecten of ze belonen met $ FWB-tokens voor het bijdragen aan nuttig werk. Leden kunnen op elk moment vertrekken door hun tokens te verkopen. En als de prijs van FWB stijgt, profiteert elk lid ervan.

Maar het samenvoegen van de gemeenschap met een onstabiel crypto-token brengt risico’s met zich mee. Vorig jaar was de service die Friends With Benefits gebruikte om hun tokens te maken: gehackt. De waarde van $ FWB daalde met 99 procent. De gemeenschap stemde om een ​​vervangend token uit te geven en een volledige ineenstorting te voorkomen. Toch worden $ FWB-tokens nu verhandeld tegen ongeveer $ 50, ongeveer 75 procent lager dan hun piek.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.