Uncategorized

Epic Games, die achter Fortnite zit, koopt Bandcamp

Epic Games, die achter Fortnite zit, koopt Bandcamp

Maar toen streaming het dominante formaat voor muziek werd, begonnen artiesten te klagen, luidruchtig, om hun eerlijk deel van de beloning niet te ontvangen. Volgens schattingen van de industrie betaalt Spotify platenmaatschappijen, muziekuitgevers en andere rechthebbenden ongeveer een derde van een cent voor elke klik op een nummer; hoeveel van dat geld in de zak van een muzikant gaat, hangt af van hun omgang met die uitgevers en uitgevers.

Op Bandcamp daarentegen kunnen artiesten hun eigen werk uploaden en prijsregels instellen om hun eigen werk te downloaden – betaal zoveel als je wilt. Tijdens de pandemie zag Bandcamp één keer per maand af van zijn vergoedingen op “Bandcamp Fridays”, wat een golf van goodwill voor het bedrijf opleverde. Nog verrassender, zegt Bandcamp van wel winstgevend sinds 2012. (Vorig jaar had Spotify 10,7 miljard dollar aan inkomsten en verloor volgens bedrijfsrapporten ongeveer 276 miljoen dollar.)

Epic Games, met het hoofdkantoor in Cary, NC, en in particulier bezit, zei weinig over de plannen voor de muziek, en een woordvoerster van het bedrijf weigerde verdere vragen over de deal te beantwoorden. Maar de verklaring van Epic op woensdag gaf aan dat het geïnteresseerd was in Bandcamp als een rechtstreekse markt voor consumenten. “Epic en Bandcamp delen een missie om een ​​platform te bouwen dat het meest geschikt is voor artiesten en waarmee makers het grootste deel van hun zuurverdiende geld kunnen behouden”, schreef het bedrijf.

Fortnite, het vlaggenschip van Epic, was een van de meest innovatieve uitgangen voor muziek in videogames, waardoor artiesten virtueel konden verschijnen, vaak in uitgebreid geproduceerde segmenten. In april 2020. indringende verschijning, waarmee hij 28 miljoen spelers naar zijn virtuele optreden trok. Voor Halloween dat jaar een Latino popster J. Balvin hield een kampeerconcert verkleed als een groenharig Frankenstein-monster, waarachter dansers staan ​​in kostuums als spoken en zombie Cyclops.

Epic heeft ook centraal gestaan ​​in een van de meest prominente debatten in het huidige technologiebeleid. Het bedrijf aangeklaagd Apple 2020, waarin hij zei dat de voorwaarden van zijn App Store – die commissies nodig hebben om tot 30 procent te betalen – oneerlijk waren. Epic heeft ook een public relations-strijd gestreden over deze rechtszaak met soepele inhoud klaar voor memes zoals “Negentien tachtig Fortnite“, Een parodie op Apple’s beroemde1984”Een tv-commercial die zijn Mac presenteerde als een vrolijke afleiding van grijze technologiemonopolies.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.