Uncategorized

Anonimiteit in Crypto roept alarm

Anonimiteit in Crypto roept alarm

Op het werk maakt hij één uitzondering op geheimhouding. In gesprekken met klanten gebruikt hij vaak zijn echte naam om zichzelf voor te stellen, bang dat traditionele zakenmensen zich zouden schamen om met iemand samen te werken die alleen bekend staat als Legend.

Het afgelopen jaar heeft durfkapitaalbedrijf Paradigm ook ingenieurs en onderzoekers aangenomen die anoniem werken; verschijnen op bedrijven personeelspagina onder pseudoniemen. Zijn laatste baan was een crypto-ingenieur die Transmissions11 doorloopt en ‘in zijn vrije tijd’ naar de middelbare school gaat, volgens de biografie van zijn bedrijf. (Jim Prosser, een woordvoerder van Paradigm, zei dat werknemersbazen hun identiteit kennen.)

In interviews gaven anonieme crypto-ondernemers en ingenieurs verschillende redenen om hun naam te verbergen. Sommigen vreesden dat een regelgevende klap hen op de rand van vervolging zou brengen. Anderen zeiden dat ze de aandacht niet leuk vonden of bang waren dat ze door hun groeiende rijkdom het doelwit zouden kunnen worden van dieven en hackers.

Anonieme ondernemers nemen vaak extreme maatregelen om hun identiteit privé te houden, door gebruik te maken van stemveranderende software in telefoongesprekken of door zakenpartners te verplichten vertrouwelijkheidsovereenkomsten te ondertekenen.

Sommige risicovolle bedrijven zijn toch bereid erin te investeren. Vorig jaar verhoogde 0xMaki, de ontwikkelaar die hielp bij het lanceren van het prominente cryptoproject SushiSwap, $ 60 miljoen van een groep risicovolle investeerders, inclusief mevrouw Wu, zonder hun echte naam te onthullen. (De deal ging niet door nadat leden van SushiSwapa – de zogenaamde gedecentraliseerde autonome organisatie, of DAO, waarin individuele investeerders significante invloed hebben) – hun bezorgdheid uitten over financiering.)

Afgelopen zomer heeft de anonieme oprichter van Alchemix, een ander groot cryptoproject, 4,9 miljoen dollar opgehaald van de groep van venture-ondernemingen van CMS Holdings. Dan Matuszewski, oprichter van CMS, zei dat hij de projectmanager, die het pseudoniem Scoopy Trooples gebruikt, nooit heeft gevraagd om zijn identiteit te onthullen.

“Veel van deze jongens hebben door de jaren heen een reputatie opgebouwd”, zei dhr. Matuszewski. “Het lijkt niet veel zin om weg te rennen en weg te rennen met de middelen.”

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.